četvrtak 26. april 2012.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Kinezi grade "Zvezdani grad" i rekonstruišu Marakanu

Kinezi grade "Zvezdani grad" i rekonstruišu Marakanu

BEOGRAD - Predsednik Sportskog društva (SD) Crvena zvezda Petar Škundrić rekao je prilikom današnjeg potpisivanja Memoranduma sa građevinskom kompanijom Nantong iz Kine da se nada da će rekonstrukcija Marakane i izgradnja "Zvezdanog grada" početi do kraja godine.

"Projekat će biti vredan oko 450 miliona evra i biće razvojnog karaktera za ceo Beograd. Izgradnja će da se obavlja u fazama i nadam se da će rekonstrukcija stadiona početi do kraja godine", rekao je Škundrić novinarima na stadionu Crvene zvezde.

Ugovor sa Kinezima potpisao je predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić, ali je nastavio višemesečnu praksu da se ne obraća medijima. Škundrić je kazao da dozvole za gradnju još nisu sređene i da će se to raditi paralelno sa sklapanjem finansijske konstrukcije.

"Rokovi će biti definisani ugovorom, a dok to ne izdefinišemo sa partnerima, nećemo pričati o njima, ali se trudimo da bude što pre.

Dozvole nisu sređene i to će se raditi paralelno sa finansijskom konstrukcijom. Stadion će ostati u vlasništvu Grada Beograda", kazao je Škundrić. Škundrić je dodao da je za komplentu izgradnju celog projekta obično potrebno između pet i sedam godina, ali da je ovo složenije pošto će se graditi na postojećem stadionu.

"Velika je želja da pristupimo izgradnji novog sportskog centra, koji će biti najfunkcionalniji i najlepši u ovom delu Evrope. Kineska kompanija je jaka u oblasti izgradnje stadiona i u svojoj zemlji i van nje. Nismo mogli da nađemo bolju kompaniju