subota 26. mart 2011.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Tekvondo klub Beograd drugi u Srbiji

Tekvondo klub Beograd drugi u Srbiji

BEOGRAD -  Na Tehničkom prvenstvu Srbije u organizaciji Tekvondo asocijacije Srbije, učestvovalo je oko 200 takmičara iz 23 kluba Srbije.

U ekipnom plasmanu prva tri mesta zauzeli su klubovi Galeb, Beograd i Železničar, sva tri iz Beograda. Ovo takmičenje je imalo izborni karakter za nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu koje se održava u Italiji krajem maja meseca.

- Za ekipni plasman u obzir uzimaju ostvareni rezultati takmičara u svim starosnim selekcijama u A klasi, odnosno među nosiocima crnih pojaseva. U tu grupu spadaju i takmičari u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji koji za sada ne postoje kao zvanične starosne selekcije u održavanju evropskih i svetskih šampionata, tako da je naš klub iako imamo najbolje rezultate u zvaničnim selekcijama zauzeo drugo mesto- rekao je Ljubiša Rakić predsednik TK Beograd.

- Na ovom državnom prvenstvu potvrđen nam je primat u juniorskoj muškoj konkurenciji gde je Miloš Petković ponovo zauzeo prvo mesto, a Branislav Kuruca u konkurenciji seniora 2 potvrdio kvalitet iako i sam nije bio zadovoljan svojim izvođenjem. U konkurenciji seniora 1, Mitrović Stojan i Zlatanović Boris su osvojili treća mesta. Irena Radmilović je u juniorkama osvojila drugo mesto, dok je u paru sa Milošem Petkovićem osvojila treće mesto. Muški tim u sastavu Branislav Kuruca, Miloš Petković i Stojan Mitrović osvojili su prvo mesto dok je ženski tim u sastavu Svetlana Filipović, Vanja Zlatanović i Irena Radmilović zauzeo drugo mesto - istakao je Rakić i dodao: "Planiramo nastup naših takmičara na A klasa turniru Evropske tekvondo unije, "Belgija open" i nadamo se dobrom rezultatu, koji bi našim takmičarima otvorio vrata reprezentacije".