Glas Javnosti

Ubica iz "Ribnikara" traži da ga poseti drug!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Kosta Kecmanović zatražio je od medicinskog osoblja da mu, pošto je njemu zabranjeno da izlazi, omoguće posete u bolnici.

Tražio je da ga u bolnici poseti dečak u kojeg je pucao 3. maja, iako je bio njegov dobar drug, piše Republika.

Lekari i drugi zaposleni u bolnici, kao i policija koja Kostu dano
ćno obezbeđuje su, sa zaprepašćenjem slušali ono što je govorio dečak masovni ubica, a doveo ih je  tada u veliku zabludu koja ih i sada tišti.
Međusobno su kasnije razgovarali kako ih je zatekao, te se nisu setili da ga pitaju zašto želi da vidi druga i kako posle svega misli da bi on želeo da ga poseti. Šta u stvari želi od tog deteta. 


- Kosta je jednog popodneva rekao da je krajnje vreme da nekog vidi od svojih vršanjaka. Pitao je zašto, kad njemu ne dopuštaju da izađe i drže ga u bolnici mimo zakona, ne može da pozove druga da dođe kod njega. Nazvao ga je punim imenom i prezimenom. Naježila sam se kad sam to čula. Rekao je kako je to njegov drug, ali nije ispričao da je pucao u njega iako su prethodno mnogo vremena provodili zajedno. Njegova porodica je dobro poznavala Kostu a i Kostina njega - ispričao je izvor Republike.

Inače, ovo je samo jedan u nizu šokantnih Kostinih zahteva koje je izrekao u bolnici, na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.  


Kecmanović se u toj ustanovi nalazi od  masakra u kojem je ubio devetoro dece i školskog čuvara, a ranio nastavnicu i još petoro đaka. Pošto je u trenutku zločina imao 13 godina, Kosta nije odgovoran. Njegovim roditeljima se u krivičnom postupku sudi kao i dvojici odgovornih lica iz streljane u kojoj je Kosta učio da puca. Njegovoj majci Miljani Kecmanović na teret se stavlja da je držala municiju kojom je Kosta izvršio masakr, a ocu Vladimiru da mu je učinio dostupnim svoje oružje i municiju, kao i da ga je obučavao na strelištima.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR