subota 25. avgust 2012.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Vermezoviću treba Babović, Zabija pred odlaskom

Vermezoviću treba Babović, Zabija pred odlaskom

Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović dan uoči utakmice Jelen Superlige sa Jagodinom najavio je da će u konkurenciji za tim biti Stefan Babović, ali ne i Mohamed Zabija.

Prvog je šef stručnog štaba prvaka Srbije hvalio, drugog kritikovao, ali u oba slučaja nije isključio mogućnost odlaska iz Humske. Podsetimo, Babović je na udaru dela navijača i upravo se zbog toga spekuliše o transferu. Naime, u javnosti se priča da je on već bivši igrač Partizana.

"Stefan će konkurisati za tim za za utakmicu sa Jagodinom. Voleo bih da ostane, ali da li će se to desiti, ne znam. Na pripremama je odlično radio, mnogo znači ostatku ekipe, ali se nalazi u veoma teškoj situaciji. Njemu je teško da igra pred navijačima koji mu zvižde", rekao je Vermezović.

On zatim prokomentarisao i "slučaj Zabija".

"Sigurno će biti van konkurencije jer sve ima svoje granice. Za mene je disciplina na prvom mestu, a on je prethodno bio u klubovima u kojima ovaj detalj nije na visokom nivou. Imao sam razumevanja do određenih granica, ali je on preterao. Nije odstranjen zbog samo jedne situacije, već je počeo da nervira i ostatak tima. Za sada je van tima, ali ćemo u narednom periodu razgovarati. Videćemo i da li će ostati do kraja sezone. Ili će da se promeni ili neće da bude u klubu". objasnio je Vermezović.

Trener Partizana potom je nastavio o eventualnim pojačanjima u slučaju odlaska Babovića i Zabije.

"Stalno razgovaramo o pojačanjima, ali je naša situacija takva kakva je. Čak i pojedini igrači iz domaće lige nisu za nas jeftini. Ako budemo ušli u grupnu fazu Lige Evrope finansijska situacija će se promeniti i tada ćemo verovatno dovoditi fudbalere", zaključio je Vermezović uz duhovitu opasku. 

"Spisak pojačanja već postoji. Ostavili smo ga Deda Mrazu sada kada smo bili u Norveškoj. U svakom slučaju, moraćemo da čekamo decembar".

Utakmica sa Jagodinom počeće u nedelju u 19 sati, dok je revanš sa Trumsom zakazan za četvrtak. U prvoj utakmici plej-of za Ligu Evrope Norvežani su kao domaćini pobedili sa 3:2.