Glas Javnosti

KURTIJEVI SPONZORI "TUŽNI"! Stejt department: Razočarani smo zbog akcije tzv. kosovske policije u bankama na severu

Vesti
Autor: Glas javnosti

Najveći svetski huškači i sponzori Aljbina Kurtija su "razočarani".

Američki Stejt department saopštio je da je razočaran “što je kosovska policija preduzela akciju u finansijskim institucijama na severu Kosova po nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova”.

“Pitanja u vezi sa ovim kancelarijama bila su predmet dugih diskusija u okviru dijaloga koji vodi Evropska unija. Ova akcija nije koordinirana sa međunarodnim partnerima i eskalira tenzije. To podriva percepciju o dobroj veri Kosova u rešavanju otvorenih pitanja sa Srbijom kroz dijalog koji vodi EU”, navodi se u odgovoru portparola Stejt departmenta Glasu Amerike.

Kako se dalje navodi u odgovoru portparola Stejt Departmenta "Vlada SAD je dosledno pozivala na koordinaciju između naših vlada kako bi podržala napredak Kosova na njegovom evroatlantskom putu, a poslednji put je to uradila podsekretarka Elizabet Alen na svom sastanku sa premijerom Kurtijem 19. maja”.


Ponavljaju i “jasnu zabrinutost” SAD zbog primene izmenjene uredbe Centralne banke Kosova koja ograničava uvoz i upotrebu srpskog dinara na Kosovu.

“Pozivamo vladu Kosova da se vrati konstruktivnom angažovanju u dijalogu uz posredovanje EU kao odgovarajućem kanalu za rešavanje pitanja u vezi sa normalizacijom odnosa između Kosova i Srbije i da se pozabavi osnovnim potrebama svih svojih građana - uključujući i one iz srpske manjine - negativno pogođenim nedavnim promenama valutnih propisa”, kažu iz Stejt departmenta za Glas Amerike.

Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR