sreda 25. jul 2012.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Pešić otišao, Lazić i Gurović treneri Zvezde

Pešić otišao, Lazić i Gurović treneri Zvezde

Ko je nov trener Zvezde?

 

Milivoje Lazić je od 1998. do 2010. radio u FMP-u, prvo kao trener mlađih kategotija, a potom kao pomoćnik u prvom timu. Jednu sezonu bio je  pomoćni trener Partizana, da bi 2011. bio postavljen za šefa struke u FMP-u. Ipak, seniorski debi nije dočekao, s obzirom da je došlo do saradnje Zvezde i kluba iz Železnika, pa je Lazić postavljen za Pešićevog prvog pomoćnika. Leto 2009. je proveo radeći sa Dušanom Ivkovićem u reprezentaciji Srbije.

 

Brat Aleksandra Vučića u upravi Zvezde

Predsednik Crvene zvezde Beograd Nebojša Čović je rekao da su  novi članovi Predsedništva Zvezde postali nekadašnji košarkaš Andrej Vučić - brat političara Aleksandra Vučića, i diplomirani ekonomista Goran Veselinović, koga je predsednik crveno-belih predstavio kao stručnjaka za marketing.

Predsednik Košarkaškog Kluba Crvena zvezda Beograd Nebojša Čović, rekao je na konferenciji za medije na Malom Kalemegdanu, da je saradnja sa trenerom Svetislavom Pešićemokončana, iako je deo duga kluba prema trofejnom stručnjaku izmiren, a da će ekipu u narednoj sezoni voditi Milivoje Lazić i Milan Gurović, kao njegov asistent.

"Posle razgovora je doneta zajednička odluka da on ne bude više trener Zvezde, ali će ostati u klubu kao savetnik. Zahvalni smo Pešiću na saradnji, prihvatio se velikog posla u teškom trenutku za klub. Sa Pešićem je raskinut ugovor koji je prošlog leta potpisan na dve plus jednu sezonu", rekao je Čović

Predsednik Zvezde je rekao da su kontakti sa Lukom Pavićevićem postojali.

Tačno je da postoje kontakti i razgovori sa Lukom Pavićevićem, ali od danas je Lazić prvi trener ekipe. Ako može da dođe do promene u pregovorima bićete obavešteni", rekao je Čović novinarima u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu. 

Čović je dodao da je cilj crveno-belih u narednoj sezoni borba za prvo mesto u svim takmičenjima. 

"Očekujemo da nam država ove godine pomogne i da se nastavi projekat izgradnje hale. Ne tražimo ništa što je van zakona, svi računi Crvene zvezde su deblokirani i mislim da su se stekli svi uslovi. Što se tiče kontrole i provere toka novca, naša vrata su otvorena i mislim da bi drugi klubovi trebali to da urade", kazao je Čović.

Predsednik crveno-belih je rekao da ne dolazi u obzir privatizacija Zvezde i da će u slučaju takvih nagoveštaja on prvi obavestiti javnost i napustiti klub. 

Zvezda je juče potpisala dvogodišnji ugovor sa krilnim igračem Markom Simonovićem, a potrebno joj je još četiri do pet igrača.

"Ne mogu da pričam o imenima jer bi onda neko drugi mogao da dođe do njih pre nas, ali biće svakako interesantno", rekao je Čović

Crvena zvezda će pripreme za narednu sezonu početi 5. avgusta, a planom priprema je predviđeno da se bazične pripreme obave za Zlatiboru. od 12. do 26. avgusta.