petak 25. jul 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Nema proširenja lige i tačka

IO FSS na jučerašnjoj sednici odbacio predlog Zajednice superligaša

Nema proširenja lige i tačka

IO FSS odbacio je na jučerašnjoj sednici predlog UO Zajednice superligaša da se već od ove sezone, umesto od sledeće kako je planirano, broj klubova u Superligi sa 12 proširi na 16 klubova. Da je inicijativa superligaša unapred bila osuđena na neuspeh, bilo je jasno kada je i prvi čovek našeg elitnog takmičenja dr. Milan Tomić bio uzdržan (?!), dok je za proširenje Superlige, zapravo, jedino glasao predsednik FS RZS Duško Sekulić.

- IO FSS smatra da proširenje Superlige u ovom trenutku ne bi bilo u interesu fudbalske igre. Moramo se držati pravnih propisa jer bi u suprotnom devalvirali ligu i ušli u potpuni haos. Takođe, pridržavamo se propisa UEFA i FIFA koji nam nalažu da proširenje lige najavimo dve godine u napred. Ovom odlukom stavljamo tačku na priču o proširenju i okrećemo se početku novog šampionata - objasnio je potpredsednik FSS dr Zoran Bingulac.
IO FSS je istovremeno odbio primedbe Smedereva i Radničkog iz Niša u vezi sa popunjavanjem Superlige, pa će Banat iz Zrenjanina definitivno biti superligaš u nastupajućoj sezoni koja počinje kako je i planirano 16. avgusta.

- Predsednik FSS Tomislav Karadžić i generalni sekretar Zoran Laković održali su sastanak sa Smederevcima i izrazili nadu da će se „oklopnici“ već sledeće sezone vratiti u Superligu, pogotovo što će čak pet klubova ući u elitu. Sve odluke je doneo IO FSS, a ne lično predsednik Karadžić kako neki to žele da predstave - pokušao je Bingulac da opravda očigledno jednoumlje koje vlada u FSS.

IO FSS je na jučerašnjoj sednici imenovao još jednog potpredsednika Saveza, ali i novog člana ovog tela. Predsednik Zajednice superligaša dr Milan Tomić biće novi potpredsednik FSS, dok je Ivan Čabrinović novi član IO FSS. Vođa delegacije srpske „kuće fudbala“ na OI u Pekingu biće član IO Dušan Savić.

Ključne reči: