petak 25. jul 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Još Kačar i Tošić

Selektor olimpijaca Miroslav Đukić okupio igrače za OI bez ključnog tandema

Još Kačar i Tošić

Nadam se da će kod čelnika Herte i Verdera na kraju preovladati razum i pravila, kao što je to bio slučaj sa Lacijom, Tventeom, Partizanom, Zvezdom... Takmičar sam i želim najjači tim da bih video koliko možemo

Olimpijska reprezentacija Srbije okupila se juče u hotelu „M“ na pripremama pred odlazak na OI u Pekingu. Selektoru Miroslavu Đukiću uredno su se javili skoro svi fudbaleri uključujući i „problematične“ Stefana Babovića, Filipa Đorđevića i Đorđa Rakića, kao i prvotimce Partizana Zorana Tošića, Ivana Obradovića i LJubomira Fejsu, koji će zbog učešća na OI propustiti kvalifikacije za Ligu šampiona.

Srpski selektor, ipak, nije bez glavobolje, pošto je po pitanju odlaska u Peking situacija i dalje neizvesna u slučaju Gojka Kačara (Herta) i Duška Tošića (Verder), kojima klubovi i dalje ne dozvoljavaju da nastupaju za Srbiju.
- Očekujem da se Kačar i Tošić priključe timu narednih dana. Nadam se da će kod čelnika Herte i Verdera na kraju preovladati razum i pravila, kao što je to bio slučaj sa Lacijom, Tventeom, Partizanom, Zvezdom... Svestan sam odgovornosti. Ni kao čovek i igrač, a ni sad kao trener, ne bežim od nje. Takmičar sam i želim najjači tim da bih video koliko možemo protiv najboljih reprezentacija - rekao je selektor Đukić misleći, pre svega, na triling „crno-belih“.

SULEJMANI OTPAO, NINKOV SE OPORAVLJA

Spisak putnika u Peking selektora Đukića ostaće na 21 imenu. Selektor je planirao da 22. putnik bude Miralem Sulejmani, ali je izveštaj prof. dr Miljka Ristića iz Amsterdama bio jasan - Sulejmaniju je stradala hrskavica u levom kolenu, pojavila se i voda, pa ne može da bude spreman za OI u Pekingu. Đukić ima problem i sa povredom jedinog klasičnog desnog beka u timu, Pavla Ninkova.
- Naši lekari su u stalnom kontaktu sa kolegama iz zvezde i procenjeno je da bi uz pravi tretman Ninkov mogao da se oporavi do početka OI i duela sa Argentinom - objasnio je srpski selektor.

Najiskusniji igrač u olimpijskom timu „orlova“ biće golman lisabonskog Sportinga Vladimir Stojković koji će ujedno poneti i kapitensku traku srpskog tima na OI u Pekingu.
- Probleme u Sportingu imam već dve godine, ali kao i do sada, oni neće uticati na moju koncentraciju kada igram za reprezentaciju. Lične probleme ću rešiti kad za to bude vreme, pa mi ostaje da predvodim ove momke u Pekingu kako bi smo napravili vredan rezultat - kazao je Stojković.

Jedan od najmlađih „olimpijaca“ Slobodan Rajković od nedavno je postao član Tventea, za koji će naredne sezone igrati kao pozajmljen igrač iz Čelzija.
- Ne mogu kažem da se ne plašim za mesto u timu, ali će mi svakako biti drago da učestvujem na OI. Ne znam kako će moj novi trener Stiv Meklaren reagovati na to što nisam u ekipi. Uostalom, nadam se dobrom, jer sam zbog njega, uz preporuku ljudi iz Čelzija, i došao u Tvente - naveo je Rajković.