nedelja 24. jul 2011.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Gvardiola: Prosinečki bi mogao da me nasledi

Gvardiola: Prosinečki bi mogao da me nasledi

SPLIT - Trener Barselone Pep Gvardiola izjavio je da ne bi imao ništa protiv da ga Robert Prosinečki jednog dana nasledi na klupi aktuelnog šampiona Evrope.

"Prosinečki je bio fantastičan fudbaler, uživao sam igrajući sa njim, a uveren sam da će veoma brzo postati i jedan od najboljih trenera Evrope. On je moj prijatelj, znam da je nedavno u Crvenoj zvezdi započeo trenersku karijeru i ne bih imao ništa protiv da baš on posle mene dođe na Kamp Nou. To bi zaista bilo sjajno", izjavio je Gvardiola nekoliko sati uoči prijateljskog meča sa Hajdukom u Splitu.

On je na pitanje da li bi mogao da "preko veze“ preporuči Prosinečkog predsedniku Barselone Sandru Roselu rekao: "Nažalost, nemam tu moć. Prosinečki će morati svojim radom da se izbori za poziv. Ali, ja verujem da je to moguće“.

"Najbolji trener na svetu je ser Aleks Ferguson. To što je moja Barselona šampion Evrope ne znači da sam i ja najbolji trener. Ferguson je neponovljiv, više od 25 godina vodi isti klub, stvorio je mnoge trofejne generacije i osvojio bukvalno sve. Bilo bi fantastično da i ja uradim nešto slično", zaključio je Gvardiola.