četvrtak 24. jul 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > FIFA spasla Srbiju

Svetska „kuća fudbala“ poslala dopis klubovima koji su kočili olimpijce

FIFA spasla Srbiju

Nant, Herta, Verder i Salcburg u obavezi da puste Đorđevića, Babovića, Kačara, Tošića i Rakića koji će se danas javiti selektoru Miroslavu Đukiću na početku priprema za OI

Olimpijska reprezentacija Srbije okupiće se danas tačno u podne u hotelu „M“, na pripremama pred polazak na OI u Pekingu, a nema sumnje da će selektor Miroslav Đukić i čelnici FSS dugo pamtiti proteklih nekoliko dana u kojima su se jedva izborili da na letnje igre u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu odvedu najjači sastav.

Naime, posle dosta problema u vezi sa pozivanjem petorice naših igrača iz inostranih klubova, Filipa Đorđevića i Stefana Babovića (Nant), Gojka Kačara (Herta), Duška Tošića (Verder) i Đorđa Rakića (Salcburg), iz sedišta FIFA su juče tokom popodneva na adresu svih inostranih klubova iz čijih redova su pozvani srpski reprezentativci, prosleđena pisma sa jasnom porukom - da svi igrači rođeni posle 1. januara 1985. godine moraju biti oslobođeni obaveza zbog učešće na OI u Pekingu. Ovakvom odlukom, dugotrajna komunikacija između FSS i svetske „kuće fudbala“, bazirana na ispunjenju svih postavljenih rokova i obaveza oslobađanja igrača, definitivno je razrešila sve probleme i nesuglasice, pa su gorepomenuti klubovi u obavezi da odmah oslobode igrače, koji će se svi danas javiti selektoru Miroslavu Đukiću na početku priprema za OI.

Sigurno da posle ovakve odluke i naši mladi reprezentativci mogu konačno da odahnu, pošto su proteklih dana trpeli strahovite pritiske klubova koji su im branili da nastupaju za svoju zemlju. Ipak, selektor Đukić nije uspeo u nameri da pozove još nekog iskusnijeg reprezentativca poput Marka Pantelića (Herta) ili Saše Ilića (Salcburg), koje čelnici klubova nisu pustili na OI pozivajući se na pravilo koje ih ne obavezuje da puštaju starije igrače. Sve u svemu selektor našeg olimpijskog tima moći će da računa na skoro sve fudbalere koje je planirao da vodi u Peking, gde ih očekuju dueli sa jakim timovima Argentine, Australije i Obale Slonovače.   

SULEJMANI 22. PUTNIK

Selektor olimpijskog tima Miroslav Đukić odlučio je da 22. ime na spisku bude novi član Ajaksa Miralem Sulejmani. Letošnja akvizicija „kopljanika“ nalazi se zbog povrede van terena još od kraja aprila, a FSS će konačnu potvrdu o njegovom zdravstvenom stanju dobiti po završetku detaljnih pregleda koje će u Amsterdamu obaviti predsednik Medicinske komisije našeg Saveza dr Miljko Ristić.
- Poštujući stav Sulejmanija i Ajaksa da je mladi napadač trenutno povređen, ali rukovodeći se pre svega odredbama o obaveznom pregledu povređenog igrača od strane matičnog saveza, FSS je odredio da ga dr Ristić direktno pregleda i što pre obavesti javnost rezultatima pregleda - objasnio je portparol FSS Aleksandar Bošković.

Ključne reči: