petak 24. februar 2012.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > "Crno-beli" kradu pobedu Segedu

"Crno-beli" kradu pobedu Segedu

Spremni smo na jak ritam i presing protivnika kao i grubu i na momente "prljavu" igru", rekao je Stevanović

BEOGRAD - Trener vaterpolista Partizana Uroš Stevanović izjavio je da očekuje da njegov tim zabeleži pobedu u odlučujućem meču protiv Segeda ukoliko bude skoncentrisan i okrenut sebi. 

Aktuelni šampioni Evrope bore se za prolaz među osam najboljih timova Evrope, a samo pobeda u poslednjem kolu grupe C Lige šampiona na gostovanju protiv Segeda vodi ih dalje.

"Utakmica nosi mnogo toga. Pretpostavljali smo da će ovaj meč odlučivati. Moramo da budemo okrenuti sebi i skoncentrisani i pobeda nam neće izmaći", kazao je Stevanović novinarima u prostorijama kluba.  On će voditi ekipu umesto prvog trenera Igora Milanovića koji je odsutan zbog porodičnih problema.

Stevanović je kazao da je tim spreman i da je posle analize igre protivnika izvršena taktička, fizička i psihološka priprema. 

"Dobro smo se pripremili i analizirali protivnika. Iznenađenja nema, spremni smo na jak ritam i presing protivnika kao i grubu i na momente "prljavu" igru", rekao je Stevanović. 

On je dodao i da je Seged tipičan predstavnik mađarske škole i da će zbog toga njegovi igrači morati da smanje greške na minimum i ne reaguju na eventualne provokacije. U meču dva tima u prvom kolu u Beogradu, Partizan je imao vođstvo do poslednje deonice meča kada je zbog brutalnosti bez prava zamene isključen Stefan Mitrović upravo posle provokacija mađarskih igrača.

Seged je više od četiri minuta imao vaterpolistu više i uspeo je da preokrene rezultat i posle pet godina nanese prvi poraz beogradskom timu na Banjici. 

Vaterpolista crno-belih Ivan Rackov kazao je da su igrači dobro pripremljeni i spremni da "ukradu" pobedu u Segedinu. "Pripreme su tekle izvanredno. Posle analiza njihovih utakmica, odradili smo fizičke i psihološke pripreme. Idemo da ukrademo pobedu u gostima i prođemo dalje", kazao je Rackov. Njegov kolega Dušan Mandić svestan je važnosti utakmice, ali i uveren u trijumf svoje ekipe. "Najteži meč do sada u sezoni. Kvalitetniji smo tim i ako budemo taktički precizni pobeda se neće dovesti u pitanje", kazao je Mandić. Meč Partizana i Segeda igraće se u nedelju od 16 časova u Segedinu.