sreda 23. novembar 2011.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Košarkaši Srbije u prvom šeširu na žrebu za EP

Košarkaši Srbije u prvom šeširu na žrebu za EP

MINHEN - Košarkaška reprezentacija Srbije svrstana je u prvi šešir prilikom žreba kvalifikacionih grupa za prvenstvo Evrope, koje će biti održano 2013. godine u Sloveniji.

Evropska košarkaška federacija (FIBA Evropa) objavila je danas da su, pored reprezentacije Srbije, povlašćene još selekcije Turske, Nemačke, Finske, Gruzije i Hrvatske.

Ukupno 31 nacionalna ekipa boriće se za preostalih 16 mesta na "Evrobasketu", čiji je domaćin Slovenija od 4. do 22. septembra 2013. Žreb kvalifikacionoh grupa zakazan je za 4. decembar ove godine u Frajzingu, u blizini Minhena, a kvalifikaciono takmičenje biće održano između 15. avgusta i 11. septembra 2012.

Plasman na predstojeći kontinentalni šampionat izboriće po dve najbolje ekipe iz šest kvalifikacionih grupa i četiri najbolje trećeplasirane, dok su direktno učešće obezbedili Španija, Francuska, Rusija, Makedonija, Litvanija, Grčka, Velika Britanija i domaćin Slovenija.

Sastavi šešira pred žreb kvalifikakcija za EP 2013:

Šešir 1: Srbija, Turska, Nemačka, Finska, Gruzija, Hrvatska.

Šešir 2: Ukrajina, Bugarska, Poljska, Bosna i Hercegovina, Izrael, Italija.

Šešir 3: Crna Gora, Letonija, Belgija, Portugalija, Mađarska, Švedska.

Šešir 4: Češka, Estonija, Holandija, Švajcarska, Austrija, Azerbejdžan.

Šešir 5: Belorusija, Slovačka, Rumunija, Albanija, Luksemburg, Kipar.

Šešir 6: Island.

Određeni su i sastavi šešira pred žreb kvalifikacija za prvenstvo Evrope u konkurenciji košarkašica, a reprezentacija Srbije svrstana je u treći šešir sa selekcijama Mađarske, Italije, Bugarske i Holandije.

Ukupno 26 ekipa biće podeljeno u četiri grupe, iz kojih će po dve najbolje izboriti učešće na šampionati čiji je domaćin Francuska od 15. do 30. juna 2013. godine. Kvalifikaciono takmičenje biće održano od 13. juna do 14. jula 2012, a žreb kvalifikacija na programu je takođe 4. decembra u Frajzingu.

Direktno učešće na ženskom Evrobasketu obezbedili su Rusija, Turska, Češka, Hrvatska, Velika Britanija i domaćin Francuska.

Sastavi šešira pred žreb kvalifikacija za EP košarkašica:

Šešir 1: Crna Gora, Litvanija, Letonija, Belorusija, Španija.

Šešir 2: Poljska, Grčka, Slovačka, Nemačka, Izrael.

Šešir 3: Mađarska, Italija, Srbija, Bugarska, Holandija.

Šešir 4: Ukrajina, Finska, Rumunija, Belgija, Estonija.

Šešir 5: Švedska, Slovenija, Švajcarska, BiH, Luksemburg.

Šešir 6: Portugalija.