utorak 23. oktobar 2012.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Armstrong sa Tvitera izbrisao sve titule sa "Tur de Fransa"

Armstrong sa Tvitera izbrisao sve titule sa "Tur de Fransa"

VAŠINGTON - Bivši američki biciklista optužen za sistematsko dopingovanje Lens Armstrong izbrisao je danas sa svog Tviter profila da je tokom karijere osvojio sedam titula "Tur de Fransa".

"Roditelj petero predivne dece, sedmostruki osvajač Tur de Fransa. Konstantni borac protiv raka i povremeni učesnik triatlona", pisalo je na Armstrongovom Tviteru sve do ponedeljka kada je Međunarodna biciklisticka federacija (UCI) potvrdila odluku Americke anti-doping agencije (USADA) o oduzimanju svih sedam titula i doživotnoj suspenziji.

"Podižem petoro dece. Pomažem ljudima u borbi protiv raka. Plivam, vozim bicikl, trčim i igram golf kada stignem", navodi se od danas u biografiji 41. godišnjeg bicikliste, čiji profil na Tviteru trenutno ima 3.800.000 posetilaca.

Mediji navode da bi Amerikanac mogao da ostane i bez 7.5 miliona dolara, pa čak i 150 miliona, koliko je mogao da zaradi od sponzora i raznih bonusa, a spominje se i mogućnost odlaska u zatvor zbog lažnog svedočenja pred sudom.

Američki sud je iz istog razloga osudio bivšu atletičarku Merion Džons na šest meseci zatvora.

Armstrong je do doping afere važio za jednog od najboljih biciklista svih vremena, koji je nakon što je pobedio rak testisa i vratio se sportu od 1999. do 2005. godine osvojio rekordnih sedam titula na "Tur de Fransu".