petak 23. septembar 2011.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Alonso se predao, odustao od titule

Alonso se predao, odustao od titule

SINGAPUR - Vozač Ferarija Fernando Alonso priznao je da je prestao da gaji nadu da u završnici Svetskog šampionata Formule 1 može da napravi preokret i dođe do titule pre Sebastijana Fetela iz Red Bula.

Na pitanje novinara u Singapuru da li je odustao od šampionskog trofeja Alonso je kratko odgovorio "da", a potom dodao:
"Znamo da ne možemo ništa da uradimo u generalnom plasmanu. Pokušaću da budem slikovit, ne možemo da osvojimo Tur d'Frans, ali još možemo da se borimo da budemo najbolji u nekim etapama. Želimo pobede u poslednjih nekoliko trka. Pokušaću da primenim agresivnu strategiju".

Alonso ima 112 bodova manje od Fetela u generalnom plasmanu, a vozač Red Bula već u nedelju na trci u Singapuru može da osigura drugu uzastopnu titulu svetskog prvaka.

Posle Singapura, do kraja takmičenja voziće se još pet trka.
"U Singapuru ću imati dobre šanse za pobedu. Staza je slična onoj u Monte Karlu i Ferari je ovde uvek imao dobre rezultate. Nadam se da ćemo dobro proći ovog vikenda. Biće teško, ali verujem u ekipu", izjavio je Alonso.

Španac je pohvalio Fetela i rekao da odlično vozi ove sezone, a da je greške sveo na minimum.
"Ove godine imaju odličan bolid, prevazišli su sve probleme od prošle sezone. Fetel je stvarno bio najbolji vozač, a Red Bul ekipa", zaključio je Alonso.