petak 23. jul 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Mlade rukometašice Srbije ipak u borbi za medalje

Mlade rukometašice Srbije ipak u borbi za medalje

GVANGŽU - U poslednjoj utakmici A grupe juniorskog prvenstva sveta za rukometašice reprezentacija Srbije pobedila je Grenlad rezultatom 39:18 (20:6) i plasirala se u polufinalnu grupu koja nastavlja borbe za medalje.
Naše mlade rukometašice odigrale su prvu utakmicu današnjeg programa, a potom su čekale ishod susreta Norveška - Francuska da bi saznale da li su prošle. Pošto je Norveška tu utakmicu dobila sa 25:23 (14:14), reprezentacija Srbije je zauzela treće mesto, iza Norveške i Nemačke.

U polufinalnu grupu Norveška prenosi četiri boda, a Nemačka dva, dok Srbija takmičenje nastavlja bez bodova i da bi ušla u polufinale moraće da pobedi sva tri tima iz B grupe.
U grupi će igrati i Južna Koreja, Holandija i Hrvatska, koja su zauzele prva tri mesta u B grupi.
Sutra je na šampionatu sveta slobodan dan, a u subotu će reprezentacija Srbije igrati protiv Južne Koreje. U nedelju, 25. jula, na programu je duel protiv Holandije, a u utorak, 27. jula, protiv Hrvatske.

Srbija: Risović, Ribičić 3, Rabata, Popović 6, Obradović 5, Radoičić 3, Filipović 2, Vasić 6, Radojević 6, Čolić, Georgijev, Nikolić, Tomanić 3, Živković 4, Cvijić, Trifunović 1
Grenland: R. Libert, Tremel 3, Rasmusen 3, Holm 4, Petersen 1, Pedersen 2, Egede 2, Gronvold 3, Lange, Noahsen, Lorencen, N. Libert, Mikelsen.
Tabela nove polufinale grupe Južna Koreja 4 Norveška 4 Nemačka 2 Holandija 1 Hrvatska 1 Srbija 0