petak 23. jul 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Kuglaš Boža vicešampion sveta

Kuglaš Boža vicešampion sveta

Srpski atletičar Božidar Antunović osvojio je srebrnu medalju na Svetskom juniorskom prvenstvu, koje se održava u kanadskom Monktonu. Hicem od 20,20 metara došao je do najznačajnijeg odličja u svojoj dosadašnjoj karijeri, a ujedno postavio je lični rekord i prvi put, odnosno tri puta uzastopno prebacio je 20 metara.
- Ovo je nešto što sam planirao. Uoči polaska na put rekao sam da me interesuje medalja i evo, vratiću se u Srbiju sa njom. Verovao sam da mogu na pobedničko postolje, u finalu je bilo dosta uzbudljivo, nekako sam bio u prilici da "jurim" rezultat. Iskren da budem fokusirao sam se na

Kineza Dinga, s obzirom na to da je on imao najbolji kvalifikacioni rezultat, tako da se može reći da je Novozelanđanin Gil iznenadio i mene i sve prisutne sa daljinom od 20,76. Psihički sam bio jako dobro pripremljen, nekako me noge "nisu slušale", ali sve je na kraju ispalo dobro - rekao je Antunović.
 Već posle prvog pokušaja moglo se naslutiti da će takmičar "Graditelja" iz Inđije i pulen trenera Danila Krtinića ući u direktne okršaje za medalje. Ostvario je daljinu od 19,90 i zauzeo drugu poziciju, iza Gila, koji je krenuo sa daljinom 20,24. U drugoj seriji, Ding je uspeo da "prebaci"

Antunovića sa 20,14 i tu poziciju držao do četvrte serije, s obzirom da je naš predstavnik imao hice od 19,87, odnosno 19,64. I onda serija za priču, najpre 20,20 potom 20,16 i na kraju, 20,10 dovoljno za srebrnu medalju. Gil je ostao na prvom (20,76), a Ding na trećem mestu (20,14). Imponovala je smirenost Antunovića, ništa od onoga što se dešvalao na bacalištu i van njega nije moglo da mu poremeti koncentraciju.

- Isplatio se sav rad i trud koji sam uložio da dođem do ovog uspeha. Sigurno da on predstavlja veliki podstrek za dalje, očekuje me uskoro prelazak u seniorske vode. U tom smeru, cilj mi je da se što bolje pripremim za Evropsko prvenstvo mlađih seniora u Ostravi, što znači da moram da pređem na „sedmicu"(težu kuglu), koju sam najdalje do sada bacio 18,14 metara.

 U noći između četvrtka i petka, još jedan srpski takmičar nastupa u finalu. Takvo iskušenje očekuje Nemanju Cerovca u trci na 1.500 metara. U okršaju dvanaestorice veličanstvenih, naš atletičar ima jedanaesti rezultat, ali je u prethodnoj rundi i te kako pokazao da na stazi ne igraju toliko brojke, koliko dobra taktika i "srce u junaka", što Cerovac svakako ima.
U istoj disciplini, ali u ženskoj konkurenciji, u petak od 14 časova po vremenu u Srbiji u kvalifikacijama će trčati Amela Terzić.