petak 23. jul 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > CEV suspendovao Odbojkaški savez Hrvatske

CEV suspendovao Odbojkaški savez Hrvatske

ZAGREB - Evropska odbojkaška federacija (CEV) suspendovala je Hrvatski odbojkaški savez (HOS) koji nije u potpunosti izmirio dug od 60.000 evra, prenose hrvatski mediji.
U obrazloženju odluke CEV, kojom su suspendovani reprezentacija, klubovi i funkcioneri u međunarodnim telima, navedeno je da je od ukupnog duga HOS platio samo 18.000 evra.
Hrvatski mediji prenose da će se prva na udaru kazne CEV naći ženska seniorska reprezentacija Hrvatske, koju uskoro očekuje drugi krug kvalifikacija za šampionat Evrope 2011. godine u Italiji i Srbiji.

Čelnici hrvatske "kuće odbojke", koja se nalazi u stečaju, istakli su da konačnu odluku o suspenziji može da donese samo Skupština CEV-a, koja će zasedati u septembru.
Prema tvrdnjama vodećih ljudi hrvatske odbojke, dug prema CEV iznosi samo 20.000 evra i on je napravljen usled odustajanja odbojkašica Azene i odbojkaša Zagreba od takmičenja u evropskim kupovima.
- Klubovi nisu na naš račun uplatili taksu za odustajanje iz evropskih takmičenja, pa ne možemo ni mi da prosledimo novac u evropsku odbojkašku organizaciju - poručuju iz HOS-a.