sreda 23. jul 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Istok za proširenje

Dragan Đorđević tvrdi da će podržati predlog Zajednice superligaša

Istok za proširenje

U prethodnom sazivu IO FSS lično sam se zalagao za proširenje i jedini sam bio uzdržan kada je krajem juna stari saziv odlučivao o predlogu za proširenje, a tada je čak i Bulić glasao protiv! Našem regionu je u interesu da dođe do proširenja kako bismo sačuvali Radnički iz Niša, kao i još neke klubove

FS regiona istočne Srbije, koji je na izbornoj Skupštini FSS presudio u korist novog predsednika Tomislava Karadžića, zalaže se za proširenje Superlige. U novom sazivu IO FSS ovaj region ima četiri delegata i, kako tvrdi predsednik FS RIS Nišlija Dragan Đorđević, oni će svi na sutrašnjoj sednici podržati predlog Zajednice superligaša o prevremenom proširenju elitnog takmičenja, pre svega vođeni ličnim interesom. Odluka o proširenju lige dobro bi došla slavnom Radničkom iz Niša, jer bi u tom slučaju „Real sa Nišave“ izbegao selidbu u Srpsku ligu.

- Najpre ćemo tražiti da nam Zajednica superligaša, kao podnosilac predloga, objasni šta se dobija, a šta gubi eventualnim proširenjem elitnog ranga. U prethodnom sazivu IO FSS lično sam se zalagao za proširenje Superlige i jedini sam bio uzdržan kada je krajem juna stari saziv odlučivao o predlogu za proširenje, a tada je čak i Aca Bulić glasao protiv! Našem regionu je u interesu da dođe do proširenja kako bismo sačuvali Radnički iz Niša, a potom i još nekoliko klubova iz ovog dela zemlje - ističe Đorđević u razgovoru za Glas javnosti.

Vaša izjava da grad Smederevo neće stati iza svog kluba pogodila je sve u redovima „oklopnika“. Da li je bila odmerena?

SEKULIĆ IMA PROBLEME U GLAVI

Nije mogao Dragan Đorđević, a da se ne osvrne na istupe predsednika FS RZS Duška Sekulića, novog člana IO FSS, koji je do sada glasao protiv svih predloga koje je ovaj organ Saveza usvojio.
- Ne mogu da shvatim da taj čovek koristi svaku priliku da pljuje po meni. Očigledno je da ima neke probleme u glavi. Pa on, ljudi, najpre glasa na sastancima IO FSS protiv predloga, a onda trči kod Karadžića da mu se izvinjava i objašnjava kako, eto, on mora tako da radi - kaže Đorđević.

- To nije bila moja tvrdnja, već odluka IO FSS za koju jedino nije glasao Duško Sekulić. Jednostavno, pred IO FSS je iznet podatak da će grad Zrenjanin stati iza Banata, a da Smederevo neće biti iza svog kluba, tako da smo se odlučili za Banat. Taj klub ispunjava sve uslove i dobiće licencu za takmičenje u Superligi.

A šta ćemo sa licencom UEFA koju ima Smederevo?

- Mislim da to nije toliko presudno. U kom rangu se takmiče mlađe kategorije Smedereva? Kada vas nema u kvalitetnim ligama mlađih kategorija onda ne možete sebe nazvati ozbiljnim superligašem.

Član IO FSS i delegat vašeg regiona Dragiša Binić izneo je puno optužbi na vaš račun. Kako gledate na to?

- Istupi u medijima su lični problem Dragiše Binića. On je svugde bio kandidat za neku funkciju i sve ih je povukao. Od skora je član IO FSS, dobro sarađuje, ali izgleda da ne zna da proceni situaciju - smatra Dragan Đorđević.    

Ključne reči: