utorak 23. mart 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Zvezde Partizana: Papirni favorit iz Tel Aviva

IGRAČI KOJI SU PROSLAVILI "CRNO-BELE" VERUJU U USPEH MLAĐIH KOLEGA

Zvezde Partizana: Papirni favorit iz Tel Aviva

Dragan Dalipagić: Voleo bih još jedno iznenađenje* Žarko Paspalj: Isključiti logiku* Saša Đorđević: Nema pravila *Zoran Stevanović: Dobro je kad te smatraju za autsajdera

Igrači Partizana, oni koji su stvarali slavnu prošlost kluba iz Humske, slažu se da je u četvrtfinalnoj seriji Evrolige Makabi veliki favorit, ali "na papiru"!
Partizan je 1992. godine imao možda i manje šanse da se domogne fajnal-fora u Istanbulu, ali je uspeo da postane šampion Evrope. Tadašnje "crno-bele bebe" predvođene najboljim bekovskim parom starog kontinenta Đorđević - Danilović, uradile su gotovo nemoguće. Partizan je od tada samo jednom bio učesnik završnog turnira i to 1998, kada su u četvrtfinalu eliminisali veliki CSKA.
Dražen Dalipagić - najbolji strelac u istoriji Partizana i član Kuće slavnih. Nekoliko puta proglašavan za najboljeg igrača Evrope. Sa "crno-belima" osvojio Kup Radivoja Koraća.

- Može da presudi baš ta utakmica više na domaćem parketu koju ima Makabi. Naravno, Izraelci u ovom trenutku imaju i nešto kvalitetniji tim. Partizan će teško da napravi brejk u gostima, ali "crno-beli" su nam toliko puta priređivali prijatna iznenađenja. Voleo bih da tako bude i sada.
Žarko Paspalj - jedan od najboljih krila u istoriji evropske košarke i osvajač Kupa Radivoja Koraća sa Partizanom 1989.

- Zaista je teško bilo šta prognozirati, jer je sada u pitanju drugačiji sistem takmičenja. Porediti ekipe Makabija i Partizana nema smisla, jer poznato je da Izraelci imaju daleko veći budžet, ali Partizan pokreće nešto drugo, veliko srce i zajedništvo. Procentualno, velika prednost je na strani Makabija, ali to su samo suve brojke. Partizan nas je već više puta dokazao da treba isključiti realnost i logiku

Saša Đorđević - čovek koji je postigao najznačajniju trojku srpske klupske košarke. Saša je posle tog koša Huventudu već sa 24 godine ušao u legendu.
- Nema pravila. Činjenica je da je sve na strani Makabija, ali Partizanu je dovoljan i jedan promil šanse, pa da se plasira na fajnal-for. Žarko želim da dođe do pete utakmice jer će tada domaćin imati specifičan pritisak i Partizan to može da ostvari. Zaista ne mogu procentualno da izrazim prednost. Samo znam da bih voleo da "crno-beli" iz ovoga izađu kao pobednici

Da pod košem nije bilo korpulentnog Stragija - Zorana Stevanovića pitanje da li bi Partizan uopšte i postao šampion Evrope.
- Makabi uvek ima jak tim i konstantno im je cilj fajnal-for. Oni imaju prednost jer igraju jednu utakmicu više pred svojim navijačima, ali mislim da Partizan ima šanse. Nadam se da možemo da ih iznenadimo u jednom od prva dva susreta u Tel Avivu. Posle će kod nas Arena da bude puna kao oko, tako da će atmosfera biti sjajna. Ponekad je dobro kada vas smatraju autsajderom - konstatovao je Stevanović.