utorak 23. februar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Zajedno srpski i albanski klubovi

Zajedno srpski i albanski klubovi

BUJANOVAC - Srpski i albanski košarkaški klubovi Junior i Elita iz Bujanovca danas su potpisali sporazum o zajedničkim nastupima i razmeni igrača. Kao garanti tog sporazuma ugovor su potpisali i šef Koordinacionog tela za jug Srbije Milan Marković i predsednik bujanovačke opštine Šaip Kamberi. U ime klubova potpisnici su bili njihovi predsednici Miroslav Ristić i Sali Seljimi.
Marković je rekao da će sporazum pospešiti saradnju ta dva kluba i da će više zajedničkih nastupa i razmena igrača doprineti poboljšanju multietničnosti u Bujanovcu.
- Inicijativa za taj sporazum potekla je iz Bujanovca, što je Koordinaciono telo podržalo kao dobru ideju za poboljšanje zajedničkog života - kazao je Marković.

Predsednici košarkaških klubova Junior i Elita, čiji su igrači pionirskog i kadetskog uzrasta, ocenili su da je "sporazum veliki uspeh i da su mladi različitih nacionalnosti - Srbi, Romi i Albanci iz Bujanovca izuzetno zainteresovani da zajedno nastupaju i da se takmiče".
Košarkaški klub Elita jedini je albanski sportski klub koji učestvuje na takmičenjima u Srbiji od 2004. godine.

Ristić i Seljimi najavili su zajednički nastup igrača KK Junior i KK Elita već u Letnjoj košarkaškoj ligi 2010. godine.
U prostorijama Sportskog centra Mladost u Bujanovcu prisustvovali su i ambasador Velike Britanije Stiven Vordsvort, šef misije Oebsa u Srbiji Dimitrios Kiprios i druga sekretarka u Ambasadi SAD Debora Menuti.