utorak 23. februar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Razočaran Bora Stanković otišao u penziju

LEGENDA SVETSKE KOŠARKE ODLUČIO DA SE POVUČE IZ JAVNOSTI

Razočaran Bora Stanković otišao u penziju

Srpska košarka nema pravac, ona još ne ide. Mnoge stvari bi trebalo pročistiti. Vodi se polemika oko toga šta je važnije, klubovi ili državni tim. Načelno je pitanje - ko rukovodi KSS-om - zapitao se Stanković

BEOGRAD - Počasni predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Borislav Stanković podneo je ostavku na mesto člana Upravnog odbora te organizacije, prenose danas mediji.

- Došlo je vreme, imam 85 godina i posle više od pet decenija rada u košarci, logično je da se povučem. Najavio sam povlačenje ljudima sa kojima sam sarađivao da ne bi o mojim namerama saznali iz medija. Zvanično ću se povući na Skupštini KSS, koja me je izabrala - rekao je Stanković.
Počasni generalni sekretar FIBA rekao je srpska košarka ima velike probleme.
- Srpska košarka nema pravac, ona još ne ide. Mnoge stvari bi trebalo pročistiti. Vodi se polemika oko toga šta je važnije, klubovi ili državni tim. I da li bi KSS trebalo da vode klubovi ili ljudi iz Saveza. Načelno je pitanje - ko rukovodi KSS-om-zapitao se on.
Stanković je planirao da se povuče kasnije ove godine, ali je ostavku obrazložio sukobima sa predsednikom Partizana Predragom Danilovićem i teškom saradnjom sa pojedinim članovima Izvršnog odbora KSS-a predsednikom FMP Železnika Nebojšom Čovićem.