utorak 23. februar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Mali poklon za veliku radost

PARTIZAN OSVOJIO KUP SRBIJE, A CENTAR VRANEŠ SRCE NAVIJAČA

Mali poklon za veliku radost

Dres sam ranije obećao, ali već sam uzeo adresu tog čoveka. Poslaću mu ga naknadno, jer ovaj nismo sada mogli da dajemo, zato što u njemu igramo ligu. Taj čovek dolazi već treću godinu u Niš. Navija za Partizan, svaki put nas bodri, iako je u kolicima, ispričao je centar Partizana

Partizan je osvojio Kup, a jedan navijač crno-belih iz Niša dres Slavka Vraneša! Naime, gorostasni centar Partizana simpatizeru srpskog šampiona, hendikepiranom čoveku koji je sve mečeve u dvorani Čair pratio iza koša iz kolica, pokloniće dres, a zauzvrat je dobio ručno izrađene suvenire sa grbom Partizana.

Saša Đorđević: U Partizanu je milina igrati

Legendarni Saša Đorđević doživeo je prave ovacije kada je sišao na parket da kapitenu Partizana uruči pehar. Sale nacionale kaže da nije iznenađen nastavkom dominacije "crno-belih".
- To za mene nije iznenađenje, imajući u vidu ogroman rad i posvećenost Duška Vujoševića i njegovih igrača. Treniraju i ostali, ali Partizan ima sistem u kome je milina igrati.
Kada uporedite ovaj završni turnir sa onima koje ste vi igrali, u Španiji ili Italiji, na primer, koje su sličnosti, a koje razlike?
- Isto je da najbolji i u tom trenutku najspremniji pobeđuje. Ali, ovakve atmosfere nema nigde. Tamo je novac, ovde je srce.

- Dres sam ranije obećao, ali već sam uzeo adresu tog čoveka. Poslaću mu ga naknadno, jer ovaj nismo sada mogli da dajemo, zato što u njemu igramo ligu. Taj čovek dolazi već treću godinu u Niš. Navija za Partizan, svaki put nas bodri, iako je u kolicima. Veoma poštujem to što je odvojio svoje vreme da dođe i navija za nas. Delio je s nama svaku pobedu, svaku sreću, ali i svaku tugu i trenutke nerviranja. Nama, a posebno meni to mnogo znači - rekao je odmah posle finala Vraneš.
Na pitanje zašto se odlučio na ovaj potez i zašto će baš taj navijač dobiti dres sa brojem 33, Slavko odgovara:

- Zato što sam dobio poklon od njega. To su nekakve boce, rekviziti koje on pravi sa grbom Partizana. Nikad nikome ko mi je dao poklon nisam ostao dužan, pa ću mu dres poslati naknadno.
Crno-beli su ponovo, treću godinu zaredom, osvojili "Žučkovu levicu". Na najvećim iskušenjima bili su u polufinalu protiv Hemofarma, a u finalu su "panteri" odolevali do početka četvrte deonice.  

- Bilo je vrlo zanimljivo i uzbudljivo igrati pred niškom publikom. Realno smo pokazali zašto smo Partizan. Kad nešto naumimo, onda to i ostvarimo, a ovaj trofej smo baš želeli - sa osmehom je zaključio Slavko Vraneš.

S. S. - P. G.