sreda 22. decembar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Košarkaši Partizana orni za juriš na Kahu

Košarkaši Partizana orni za juriš na Kahu

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović kaže da će njegovi košarkaši probati da se bore za što bolji rezultat protiv Kahe Laboral, ali da je cilj da tim još podigne formu.

- Ne bih rekao da idemo tamo (u Vitoriju) rasterećeno, već da podignemo formu na stepenik više. Probaćemo da ostvarimo što bolji utisak i da se borimo za što bolji rezultat- rekao je Jovanović novinarima u Beogradu pred utakmicu 10. kola Evrolige.

Partizan je u subotu pobedio lidera Jadranske lige Krku sa 25 poena razlike (75:50), a prošle nedelje je kod kuće izborio pobedu nad Prokomom, pa tako i plasman u fazu Top 16 Evrolige. Jovanović je rekao da se "može reći" da je tim bio bolji u tim utakmicama nego do sada.

- Na utakmici protiv Krke videlo se koliko je opterećenje bila Evroliga...ne bi bilo strašno ni da nismo prošli u Top 16, ali mislim da će ovo biti podstrek za dalji rad- rekao je trener Partizana.

Jovanović je rekao da jako poštuje Kahu Laboral, koja je šampion Španije i koja ima četiri pobede, jednu manje od Partizana.

- Kaha je na izvlačenju možda bila i favorit za prvo mesto u grupi...Oni su neznatno promenili sastav, ali je odlazak centra je ostavio traga na igru. Oni su ekipa koja je u rezultatskoj krizi, imaju probleme i sigurno će probati protiv nas da ih reše- rekao je Jovanović. U timu nema problema sa povredama, svi su zdravi i spremni za meč. Utakmica u baskijskom gradu Vitorija u sredu počinje u 20.45. časova.