nedelja 22. avgust 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Krstić: Bolje da udariš nego da budeš udaren

Krstić: Bolje da udariš nego da budeš udaren

BEOGRAD - Loše suđenje uzrok je tuče na utakmici Grčke i Srbije na Akropolis kupu, izjavio je  reprezentativac Srbije Nenad Krstić, po povratku iz Atine, i izrazio nadu da ga FIBA neće kazniti zato što je stolicom udario grčkog reprezentativca Joanisa Burusisa.
- Sudije su nas krale većim delom meča, što je stvaralo dodatnu nervozu. Potom je i selektor Ivković isključen zbog dve tehničke greške - rekao je Krstić novinarima na beogradskom aerodromu, pošto ga je prethodno policija zadržala u Atini, radi davanja izjave o incidentu.

Adonis Focis i Miloš Teodosić su se zakačili na sredini terena i počela je tuča, objašnjava Krstić, objašnjavajući svoj postupak rečima da je "bolje da udariš nego da budeš udaren".
Krstić se, ipak, nada da ga FIBA neće kazniti, ali napominje da bi, i ako bude kazni, bilo nelogično da samo on bude kažnjen, jer su i ostali igrači učestvovali u tuči.

Upitan o odnosu policije prema njenu u pritvoru, Krstić je odgovorio da je sve vreme proveo bez lisica i u kancelariji, a ne u ćeliji, i da su prema njemu imali korektan odnos.
Pored rodbine i prijatelja, Krstića je na aerodromu dočekala i ministarka sporta i omladine Srbije Snežana Samardžić-Marković.