utorak 22. jul 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Tomić predsednik na predlog Partizana?!

Zajednica superligaša dobila naslednika Dragana-Ace Bulića

Tomić predsednik na predlog Partizana?!

TOMIĆ: Povratak publike na stadione, ali i regularnost i bezbednost kao u Evropi. BULIĆ: Večiti su podelili funkcije i sada oni vode srpski fudbal. Neka se pokažu

Večiti rivali su podelili fudbalski plen. Potpredsednik Crvene zvezde Milan Tomić biće u narednom mandatu predsednik Zajednice superligaša umesto dosadašnjeg prvog čoveka elitnog takmičenja Dragana-Ace Bulića koji je, kao što je obećao, podneo ostavku. Zanimljivo, Tomić je na čelo superligaša došao na predlog Partizana što ukazuje da su naša dva najtrofejnija kluba preraspodelila funkcije i sada njihovi predstavnici vode srpski fudbal.

Zanimljivo, iako je kandidatura Tomića od Partizana navodno poslata još u petak uveče, ona je u Zajednicu superligaša stigla tek juče pre početka sednice!
- Ne znam zašto je kasnio predlog Partizana o mojoj kandidaturi jer sam na vreme dao pristanak!? Očekuje me veliki posao i velika odgovornost. Uslov svih uslova je povratak publike na stadione, ali i regularnost i bezbednost kao svuda u Evropi. Moj izbor je potvrda da Zvezda želi drugačiji odnos snaga u srpskom fudbalu - rekao je Tomić.

Partizan slavljenik na „Marakani“

Prvi večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana u sezoni 2008/09. igraće se na „Marakani“ u sedmom kolu 4. oktobra, zanimljivo na dan kada će „crno-beli“ proslaviti 63 godine od osnivanja kluba. Odbranu titule fudbaleri Partizana će započeti 16. avgusta u Humskoj protiv Banata, dok će njihov večiti rival na premijeri gostovati u Novom Sadu protiv Vojvodine. U ostalim mečevima prvog kola sastaće se: Napredak - Hajduk, OFK Beograd - Jagodina, Borac - Čukarički i Rad - Javor.

Novi predsednik Zajednice superligaša nije imao protivkandidata pošto je čelnik OFK Beograda Vladimir Bulatović odustao od trke. Tomić je izabran sa 19 glasova „za“, dva uzdržana i jednim protiv (Sekulić, predsednik FS RZS) od ukupno 23 delegata sa pravom glasa.
Doskorašnji predsednik Zajednice superligaša Dragan Aca Bulić poželeo je Tomiću puno uspeha u daljem radu.

- Ispunio sam obećanje i odlazim ponosan na sve što sam do sada uradio. Večiti rivali su podelili funkcije i sada oni vode srpski fudbal. Dugo su tražili priliku za tako nešto i sada su je dobili. Neka se pokažu - ističe Bulić.
I izbor potpredsednika Zajednice superligaša je bio zanimljiv jer su mnogi klubovi odbili da predlože kandidate ne slažući se sa kadrovskim podelama između Zvezde i Partizana. Posle mnogo odbijanja izabrani su Nikola Džomba iz kulskog Hajduka i Životije Jeremić predstavnik Jagodine. Skupština Zajednice superligaša je ponovo donela odluku da predloži IO FSS da se Superliga proširi već od ove sezone sa 12 na 16 klubova. Iako je IO FSS pre izvesnog vremena odbio ovakav predlog, on će o novoj inicijativi superligaša raspravljati već sutra na vanrednoj sednici.

Ključne reči: