utorak 22. maj 2012.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Vermezović želi šestu titulu i proleće u Evropi

Vermezović želi šestu titulu i proleće u Evropi

BEOGRAD - Novi trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović rekao je danas da je najvažniji cilj u narednoj sezoni osvajanje šeste uzastopne titule, ali da će ekipa učiniti sve da što duže ostane na evropskoj sceni.

"Prvenstvo je primarni cilj, a trudićemo se da koliko-toliko ponovimo sezonu iz 2004. godine, kada smo prezimeli u Evropi. Dugujem veliku zahvalnost prethodnim trenerima koji su mi omogućili da se borim za šestu uzastopnu titulu", rekao je Vermezović na konferenciji za medije u Kubu sportista na stadiona Partizana.

Povratnik na klupu crno-belih iz Južne Afrike naglasio je da će učiniti sve da ispuni očekivanja navijača, koji uvek žele više od rezultata.
"Navijači će oprostiti sve, osim letargije na terenu. Ne mogu da obećam da ćemo igrati na gol više, jer to bi bilo neozbiljno, ali radićemo na podizanju efikasnosti, pošto u ofanzivi imamo dosta mladih i talentovanih igrača. Mada, ne delim igrače na stare i mlade, nego one koji hoće i neće, odnosno mogu i ne mogu", istakao je on.

On je rekao da za narednu sezonu računa na iskusne igrače Sašu Ilića, Zvonimira Vukića, Stefana Babovića i Nemanju Tomića.
"Ilić je ikona kluba i dok sam ja trener za njega će uvek biti mesta u timu. Ne bih imao ništa protiv da ostane i Lamin Dijara, jer igrač koji je dao 100 golova za Partizan svakako je dobrodošao", konstatovao je Vermezović.

Prema Vermezovim rečima, sa mladim igračima koje predvodi supertalentovani Lazar Marković treba biti oprezan, ali da zna kako najbolje nadograditi njihov talenat.
"Mladi igrači imaju pravo na grešku, ali moraju da znaju kako da se ophode prema igračima koji imaju 300-400 utakmica u crno-belom dresu. Dobio sam informacije da su arogantni i prepotentni van terena, ali, kako da ne budu posle pet uzastopnih titula".

On je istakao da je Partizanov igrački kadar dovoljno dobar da bude superioran u domaćem šampionatu, ali da su potrebna pojačanja koja prave razliku u Evropi.
"Igrač koji je pojačanje mora da bude bolji od igrača koji je u Partizanu. Mi na 80 odsto pozicija u timu imamo kvalitetne igrače, ali potrebno je pojačati konkurenciju. Bilo bi dobro da jedno od pojačanja bude reprezentativac Južne Afrike Šabalala, ali mislim da je on prilično skup za naše prilike", zaključio je Vermezović, uz konstataciju da ga raduje što Zvezda igra bolje nego ranije, jer samo tako Partizan može da napravi nešto u Evropi.

Pripreme za novu sezonu počinju 11. juna, od 14. do 26. juna ekipa će boraviti na Tari, a 28. sledi put u Sloveniju, gde će odigrati tri prijateljske utakmice.