četvrtak 22. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > "Srbija open" za sve pare

ORGANIZATORI NAJAVILI SPEKTAKULARAN TURNIR NA DORĆOLU

"Srbija open" za sve pare

Ono što je važno da svi znaju je da će svi sadržaji tokom turnira biti besplatni, izuzev ulaznica za centralni teren - rekao je Novakov stric Goran

Svet da nas vidi. I pozavidi. Predstojeći teniski turnir "Srbija open", koji će od 1. do 9. maja biti održan na terenima biće spektakularan, najavljuju organizatori. Direktor turnira Goran Đoković u prvi plan ističe činjenicu da je za drugo izdanje beogradskog turnira mnogo više pažnje posvećeno organizaciji i elementima koji nisu u konkretnoj vezi sa tenisom.
- Vodili smo mnogo računa o detaljima kako bismo u periodu turnira bili centar zbivanja u gradu. Proširili smo centralni teren tako da je sada kao na Rolan Garosu. Tribine će primati 9.500 gledalaca samo na tom terenu, odnosno 1.000 na terenu broj jedan i pet stotina na terenu broj dva. Ono što je važno da svi znaju je da će svi sadržaji tokom turnira biti besplatni, izuzev ulaznica za centralni teren - rekao je Novakov stric.

Troicki: Samo prvo mesto
Jedan od učenika turnira je i Viktor Troicki koji je rekao da se nada da će ove sezone zabeležiti bolje rezultate na šljaci nego prethodne, a optimizam gradi na dobroj formi u kojoj je trenutno.
- Idem u petak u Rim gde počinje sezona na šljaci. Zatim je tu naš turnir u Beogradu koji ima sve preduslove da bude super. Lista igrača je jaka i očekujem da nas publika bodri u velikom broju - rekao je Viktor, a na pitanje koji bi ga plasman zadovoljilo, odgovorio je:
- Prvo mesto, naravno.


Uz prilično impresivnu listu učesnika, Goran Đoković najavio je i raspodelu nekoliko pozivnica, takozvanih vajld-karata, i istakao da se nada da problemi sa vulkanskim pepelom koji stopira vazdušni saobraćaj neće uticati na dolazak najavljenih igrača.
- Dali smo "vajld-karte" nekim našim igračima. Imamo pet, šest zahteva od igrača iz inostranstva, ali još nismo odlučili. Znaćemo uoči samog žreba ko će ih dobiti. Nadamo se da islandski vulkan neće praviti probleme igračima koji treba da dođu u Beograd, ali kako svima tako i nama - zaključio je Đoković.