četvrtak 22. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Slovakinje plaši Jelena, ali i Bojana

SELEKTOR SLOVAČKE FED KUP REPREZENTACIJE RESPEKTUJE SRPKINJE

Slovakinje plaši Jelena, ali i Bojana

Jelena Janković može Srbiji da donese tri boda. Moramo da budemo pažljivi kada je u pitanju druga igračica, jer je veoma mlada i ne znamo koliko može dobro da odigra, rekao je selektor Slovačke Liptak.

BEOGRAD - Selektor Fed kup reprezentacije Slovačke Matej Liptak  kaže da se nada da će, uoči mečeva Fed kupa sa Srbijom u Beogradu, ipak održati trening sa kompletnom ekipom, jer su zbog problema u avio-saobraćaju dve igračice još na putu.
Srbija 24. i 25. aprila u Beogradskoj areni igra sa Slovačkom meč za ostanak u Svetskoj grupi Fed kupa.
- U ponedeljak sam doputovao samo s jednom igračicom. Šta da kažem, dve igračice su još na putu... Veoma je komplikovana situacija sa avio-saobraćajem. Biću veoma srećan ako danas budemo trenirali u kompletnom sastavu - rekao je Liptak na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, Arena je veoma lepa i raduje se predstojećim mečevima.
- Jelena Janković može Srbiji da donese tri boda. Moramo da budemo pažljivi kada je u pitanju druga igračica, jer je veoma mlada i ne znamo koliko može dobro da odigra - rekao je Liptak.
On je dodao da publika može da bude velika prednost za Srbiju, ali i opterećenje, mada će domaće igračice u svakom slučaju želeti da daju sve od sebe.

Teniserka Slovačke Magdalena Ribarikova naglasila je da će u Beogradu prvi put igrati za reprezentaciju.
- Igraću protiv Srbije koja ima odličan tim. Jankovićeva je veoma jaka i igrala je dobro na poslednjim turnirima u SAD. Trudiću se da dam sve od sebe - rekla je Ribarikova.
Za reprezentaciju Srbije igraće Jelena Janković, sedma igračica sveta, Bojana Jovanovski je 117, Ana Jovanović 261. a Aleksandra Krunić 312. na WTA listi.

Reprezentaciju Slovačke predvodiće Danijela Hantuhova, 23. igračica sveta, a u ekipi će biti Ribarikova koja je 53, zatim Lenka Vijenerova - 232, dok je sigurno da 28. sa WTA liste Dominika Cibulkova ne dolazi u Beograd zbog povrede.