četvrtak 22. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Ronaldinjo: Mundijal ne može bez mene

Ronaldinjo: Mundijal ne može bez mene

Brazilski fudbaler Ronaldinjo kaže da je uveren da će biti u sastavu reprezentacije na predstojećem Svetskom prvenstvu i da će "karioke" trijumfovati u Južnoj Africi.
Ronaldinjo je bio jedan od najvažnijih igrača u reprezentaciji Brazila koja je 2002. godine osvojila petu titulu svetskog šampiona. Međutim, selektor Brazila Karlos Dunga nije zadovoljan Ronaldinjovim nastupima u dresu Milana, zbog čega bi 30-godišnji fudbaler mogao da propusti Mundijal u Južnoj Africi.

Ronaldinjo je, ipak, rekao da nije zabrinut za mesto u nacionalnom timu.
- Igraću na Svetskom prvenstvu i osvojiću trofej. Nedavno sam imao problema sa reprezentacijom, ali to nije bila moja krivica. Ne mogu da zamislim Mundijal bez Ronaldinja na terenu - rekao je on.
- Učiniću moju zemlju ponosnom na Svetskom prvenstvu, a najvažnije od svega - osvojiću trofej sa saigračima - poručio je Ronaldinjo.
Ronaldinjo je za reprezentaciju Brazila odigrao 87 utakmica i postigao 32 gola. Sa nacionalnim timom osvojio je Svetsko prvenstvo, bronzanu olimpijsku medalju u Pekingu, Kup Konfederacija, Kup Amerike, a sa reprezentacijom do 17 godina trijumfovao je na Mundijalu 1997. godine.
Reprezentacija Brazila će se na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, od 11. juna do 11. jula, takmičiti u grupi G sa Severnom Korejom, Obalom Slonovače i Portugalom.