četvrtak 22. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Neće Đera na dve stolice

ČELNIK BOKSERSKOG SAVEZA SE ODLUČIO ZA NOVU FUNKCIJU

Neće Đera na dve stolice

Pre desetak dana sam jednoglasno izabran za predsednika Asocijacije sport za sve Srbije (ASSS). Iako su oba posla volonterska, odlučio sam da se opredelim za tu funkciju. Zahvaljujem se bokserima na saradnji i podršci koju sam imao, kaže Velizar Đerić

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Velizar Đerić povući će se sa ovog mesta posle Evropskog prvenstva koje će 13. i 14. juna biti održano u Moskvi. U intervjuu za Kurir Đerić naglašava da to ne znači da će zaboraviti sport koji je njegova "ljubav od malih nogu", već da će samo nekom drugom prepustiti vođenje Saveza.
- Od trenutka kada se završi EP, a bez obzira na rezultate koje će naši borci tamo ostvariti, povući ću se sa mesta predsednika Bokserskog saveza Srbije - kaže Velizar Đerić.
Zašto ste se odlučili na taj potez?
- Pre desetak dana sam izabran za predsednika Asocijacije sport za sve Srbije (ASSS). Izabran sam jednoglasno, jer je svih 39 prisutnih članova glasalo za mene. Bilo je protivkandidata, ali su se povukli kada su videli moju kandidaturu. Iako su oba posla volonterska, odlučio sam da se opredelim za tu funkciju.

Završna konferencija ISKA u Beogradu
Asocijacija sport za sve je članica međunarodne organizacije TAFISA koja je deo Međunarodnog olimpijskog komiteta, kao i ISKA - Svetske asocijacije za sport i kulturu koja je opredeljena za projekat "Fizička aktivnost ka zdravijoj Evropi". Generalni sekretar ASSS Jezdimir Marsenić ističe da je velika čast ukazana Srbiji što je dobila organizaciju završne konferencije ISKA.
- Ponosni smo što smo dobili organizaciju završne konferencije na kojoj će se sumirati trogodišnji rad ISKA. Uz učešće predstavnika 20 država, počev od sutra, pa do nedelje ugostićemo goste iz inostranstva i zajedno oceniti dokle smo stigli u našem radu - rekao je Marsenić.

Zahvaljujem bokserima na saradnji i podršci koju sam imao. Boks i borilačke veštine su moja ljubav od detinjstva i dalje ću da pomažem, samo bez funkcije. U dogovoru sa Ministarstvom omladine i sporta raspisaću redovnu skupštinu i svi ljubitelji boksa i privrednici će moći da se dokažu. Ali u skladu sa zakonom.
Šta očekujete od nove funkcije?
- Ministarka Snežana Samardžić-Marković je rekla da bez rekreativnog sporta nema zdrave nacije. Ja bih dodao i bez masovnog, jer se odatle iznedre šampioni. Šaljem poruku naciji da u ovim teškim uslovima treba da se bavimo sportom. Hoću da se zahvalim kvalitetnim ljudima zato što smo pronašli zajednički jezik i dobili maksimalnu podršku - zaključio je Đerić.

.