četvrtak 22. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Koturu fali "samo" pola miliona zelembaća

PROŠIRUJE SE LISTA KOŠARKAŠA KOJE JE PREVARIO DŽORDŽ GRKINIĆ

Koturu fali "samo" pola miliona zelembaća

Bio sam njegov klijent dok nisam shvatio o čemu se radi. Znam da je prevario najmanje desetak košarkaša, čak i neka velika imena. Ja sam uložio pola miliona dolara koji su nestali sa računa. Reč je prevarantu i hohštapleru, ispričao je Dejan Koturović

Spisak prevarenih košarkaša iz Srbije svakim danom se uvećava. Košarkaš Dejan Koturović još jedna je žrtva prevare vlasnika kompanije "Vorldvajd fajnenšel menadžment", ali za razliku od Dejana Bodiroge, Željka Rebrače i Predraga Danilovića, koji su posle saradnje sa tom firmom ostali kraći za 12 miliona dolara, on je izgubio pola miliona zelenih novčanica.
Bivši reprezentativac je kazao da poznaje Džordža Grkinića, jednog od suvlasnika te kompanije, i najavio da će podneti tužbu, kao što su to ranije uradili ova trojica.
- Bio sam njegov klijent dok nisam shvatio o čemu se radi. Znam da je prevario najmanje desetak košarkaša, čak i neka velika imena. Ja sam uložio pola miliona dolara koji su nestali sa računa.

Slavili titulu u kući prevaranta

Dejan Koturović rekao je da su osvajanje Svetskog šampionata u Indijanopolisu reprezentativci SCG proslavljali upravo u kući Džordža Grkinića, koji je tada živeo u tom gradu.
- Pitao sam što idemo kod njega, jer sam ja već tada znao o kome je reč, ali nisu me slušali, i onda smo otišli. Bilo mi čudno, ali šta da se radi - istakao je Koturović.

Reč je prevarantu i hohštapleru. Obrlatio je dosta mladih srpskih sportista. Dok smo bili mladi i glupi, verovali smo da je vrstan bankar, niko tada nije pretpostavljao šta je posredi - kazao je Koturović za Nezavisne novine.
Srpski košarkaš je izjavio je da je takvom čoveku mesto iza rešetaka, ali da pre toga mora da vrati sav novac koji je uzeo.
- Njemu je mesto u zatvoru, ali pre toga mora da vrati svima nama pare koje je uzeo. Ne znam šta Grkinić sada radi, verovatno uživa u plodovima tuđeg rada - završio je Koturović.
Inače, Bodiroga i Rebrača su tužbu protiv te kompanije, ali i protiv Grkinića i Rika Sudera, jednog od suvlasnika te firme, podneli 9. aprila, optužujući ih da su proneverili njihova četiri miliona dolara. Danilović je tužbu podneo januara 2009. Ta firma obezbeđuje novac za menadžment i usluge za sportiste širom sveta, a klijenti su uglavnom srpski košarkaši koji su karijeru gradili u NBA ligi.