utorak 22. mart 2011.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Pogibija navijača na stadionima Brazila i Argentine

Pogibija navijača na stadionima Brazila i Argentine

SAO PAULO - Navijač brazilskog fudbalskog kluba Nautiko umro je od posledica pada u tri metra dubok kanal pored terena na stadionu u Resifeu, saopštila je lokalna policija.

Antonio Košta, star 32 godine, poginuo je kada je proslavljao gol Nautika u drugom minutu prvenstvene utakmice protiv Santa Kruza.
Policija je saopštila da je Košta izgubio ravnotežu, pao i udario glavom u beton. Hitna pomoć ga je odmah prevezla u bolnicu, gde je operisan, ali je nedugo zatim umro.
Utakmica je završena remijem 3:3.

Smrt muškarca starog oko 40 godina na utakmici Velez Sarsfild - San Lorenco i neredi na i oko stadiona zbog kojih je taj meč prekinut posle samo sedam minuta, obeležili su proteklo kolo argentinskog fudbalskog prvenstva Klausure.
Prema izveštajima policije navijač San Lorenca, čiji se identitet ne navodi, umro je najverovatnije od posledica srčanog udara. U policijskom saopštenju dalje se navodi da su povređena i četiri policajca koji su pokušali da spreče nerede navijača dva tima na samom startu utakmice.

Do nereda je došlo u 7. minutu susreta kada je golman San Lorenca pogođen tvrdim predmetom sa tribina. Navijači tog tima počeli su da razvaljuju ogradu kako bi se obračunali sa suparnicima zbog čega je glavni arbitar meča prekinuo meč.
U senci tragedije i nereda ostale su sve utakmice odigrane proteklog vikenda, a među njima i novi neuspeh Boke Juniors koja je na svom terenu poražena od Olimpa sa 2:0 čime je nastavila seriju neuspeha u tekućem šampionatu.
U proteklih šest kola Klausure najpopularniji argentinski klub osvojio je samo četiri boda uz katstrofalnu gol razliku - 2:8, zbog čega se nalazi na 17. mestu u konkurenciji 20 timova.