sreda 22. februar 2012.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Po Đuriću, Tumbaković najbolji za selektora Srbije

Po Đuriću, Tumbaković najbolji za selektora Srbije

BEOGRAD- Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić rekao je danas da bi bivši trener tog kluba Ljubiša Tumbaković "morao" da postane novi selektor Srbije.

"Mislim da naslednik Vladimira Petrovića mora biti Ljubiša Tumbaković. Stojim iza svojih reči i siguran sam da bi uspeo da povrati poljuljan ugled našoj seniorskoj reprezentaciji. On je čovek i trener sa velikim autoritetom", kazao je Đurić

Đurić je dodao da Tumbaković trenutno "nema konkurenciju" u izboru za novog selektora, iako se u medijima pominju bivši trener Fiorentine Siniša Mihajlović i strateg kiparskog Apoela Ivan Jovanović. "Tumbaković je slobodan, nema pritisak od nekog kluba i dobro poznaje srpski fudbalski mentalitet, za razliku od mnogih kandidata koji nisu radili u Srbiji.

Uveren sam da bi se sa njim napravio veliki uspeh u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i dalje na velikim takmičenjima", ocenio je predsednik Partizana. Tumbaković je, inače, jedini podržao Đurićevog protivkandidata Sava Miloševića na prethodnim predsedničkim izborima u Partizanu, a na nedavnoj sednici skupštine nije glasao ni za, ni protiv poverenja sadašnjem Upravnom odboru kluba, na čelu sa Draganom Đurićem.

Skupština Fudbalskog saveza Srbije u petak je donela odluku da se što pre izabere novi selektor, a da izbori za rukovodstvo te organizacije budu krajem maja ili početkom juna. Reprezentaciju Srbije trenutno vodi vršilac dužnosti selektora Radovan Ćurčić, koji će u petak saopštiti spisak igrača za ptijateljski turnir na Kipru krajem meseca.

Prethodni selektor Srbije Vladimir Petrović smenjen je posle neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini