sreda 22. februar 2012.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Pešić vodi i Zvezdu i reprezentaciju Nemačke

Pešić vodi i Zvezdu i reprezentaciju Nemačke

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Beograd Svetislav Pešić vodiće paralelno i reprezentaciju Nemačke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2013. godine.

Pešić je dobio odobrenje "crveno-belih" da istovremeno radi u reprezentacije Nemačke.

"Dugo sam razmišljao, pre svega zbog mojih obaveza u započetom projektu sa Zvezdom, ali sam nakon razgovora sa rukovodstvom kluba odlučio da prihvatim poziv mojih prijatelja iz nemačkog saveza.

Godišnjeg odmora neće biti ni ove godine", kazao je Pešić za klupski sajt. Pešić je već bio selektor Nemačke, a 1993. godine je sa tom reprezentacijom osvojio Evropsko prvenstvo.

Predsednik Crvene zvezde Beograd Nebojša Čović kazao je da postoje tri razloga zbog kojih je klub dozvolio Pešiću da vodi nemačku selekciju.

"Prvi razlog je da je za Zvezdu čast da njen trener bude selektor reprezentacije Nemačke. Drugi je da je Pešić sam pristao da se odrekne godišnjeg odmora, pa se njegov angažman u selekciji Nemačke neće odraziti na rad u Crvenoj zvezdi. Treći razlog je da smo na ovaj način pokušali da odobrovoljimo gospođu Merkel da Srbiji da zeleno svetlo za kandidaturu za ulazak u Evropsku uniju", našalio se Čović.