četvrtak 21. oktobar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Vođa navijača podneo ostavku u Skupštini Zvezde

Vođa navijača podneo ostavku u Skupštini Zvezde

BEOGRAD - Jedan od vođa navijača Crvene zvezde Marko Vučković podneo je ostavku na članstvo u Skupštini tog fudbalskog kluba.
Vučković je u izjavi danas dostavljenoj agenciji Beta naveo da je takvu odluku doneo zato što je meta "dirigovanih medija", koji napadima na njega ugrožavaju i Crvenu zvezdu.
- Nažalost, zbog mog članstva u Skupštini poslednjih dana se žestoko napada i Crvena zvezda. Ja

Zvezdu volim više od svega i nikada joj neću biti opterećenje. Neću da dozvolim da klub zbog mene ima probleme. Zato sam odlučio da podnesem ostavku na mesto člana Skupštine kluba- rekao je Vučković.
Beogradski mediji u poslednje vreme često optužuju upravu Zvezde da podržava huligane i tu tvrdnju obrazlažu činjenicom da u Skupštini crveno-belih sedi 19 predstavnika "delija", iako se neki

od njih, navodno i Vučković, sumnjiče za teška krivična dela.
- Dirigovani mediji me optužuju za sve ružno što se dešava u ovoj zemlji od prodaje droge, do učestvovanja u nemirima. Pri tom, niko nije izneo nijedan dokaz za svoje tvrdnje. Da je sve to što tvrde tačno - odavno bih bio u zatvoru. Protiv mene za ta dela za koja me lažno optužuju nikada nije pokrenut nikakav postupak- istakao je Vučković.

Marko Vučković je vođa navijačke grupe "Ultra Bojs", jedne od 14 čiju je zabranu tražio republički javni tužilac Slobodan Radovanović.
Član te grupe je i Ivan Bogdanov, koji je u Italiji uhapšen kao kolovođa huliganskih nereda zbog kojih je prošle nedelje u Đenovi prekinut duel "azura" i Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.