Glas Javnosti

Američka država dozvolila učiteljima da nose pištolj u školi

Svet
Autor: Glas javnosti

Zakonodavci američke države Tenesi usvojili su zakon koji bi učiteljima u toj državi dopustio da nose skriveni pištolj u školi.

Predlog zakona odobren je sa 68-28 glasova u Predstavničkom domu Tenesija kojim dominiraju republikanci. Državni Senat usvojio je zakon ranije ovog meseca.

Tenesi je prošao žestoku raspravu o zakonima o oružju otkako je u prošlogodišnjoj pucnjavi u školi u Nešvilu ubijeno troje dece i troje odraslih zaposlenih.

Republikanci i drugi konzervativci često su tražili da se učitelji naoružaju kao odgovor na brojne školske pucnjave koje su se dogodile u SAD u poslednjih 25 godina.

Zagovornici ovih mera tvrde da naoružani učitelji odvraćaju potencijalne napadače u školi. Protivnici kažu da će oružje u školi verovatno samo dovesti do tragičnih slučajnih pucnjava.

Prema zakonu iz Tenesija, svaka osoba koja želi da nosi skriveni pištolj u školi mora da završi najmanje 40 sati obuke u školskoj policiji. Trošak obuke, zajedno s vatrenim oružjem, snosi pojedinac.

Identitet učitelja ili osoblja koji nosi oružje ne bi bio javan, prema predlogu zakona. Direktori škola moraju da daju odobrenje da osoba nosi oružje, a čelnici lokalne policije moraju biti obavešteni o identitetu nosioca.

Glas javnosti /B09S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR