utorak 20. decembar 2011.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Ivan Ivanišević prvak Balkana u šahu

Ivan Ivanišević prvak Balkana u šahu

Srpski šahista u poslednjem, devetom kolu savladao makedonskog velemajstora Zvonka Stanojoskog u 30 poteza

BEOGRAD - Najbolji srpski šahista Ivan Ivanišević osvojio je titulu prvaka Balkana na turniru koji se završava u Podgorici.

Ivanišević je u poslednjem, devetom, kolu savladao makedonskog velemajstora Zvonka Stanojoskog u 30 poteza, dok je jedini konkurent Julijan Radulski iz Bugarske remizirao sa Trajkom Nedevim iz Makedonije posle 32 povučena poteza.

Ivanišević je osvojio 6,5 poena dok Radulski ima pola poena manje. U toku su partije Blagojević - Pančevski, Miron Lucijan Kostin - Damljanović i Todorović - Filip Kostin, a njihov ishod ne može uticati na poredak u samom vrhu tabele. Završnom turniru u Podgorici prethodilo je pet gran pri turnira tokom 2011. za plasman u finale, a neke od učesnika odredile su njihove nacionalne federacije.

Na prvom gran pri turniru, koji će se bodovati za finale 2012. u Čačku pobedio je intermajstor Jovan Radlovački iz Pančeva. Dosadašnji prvaci Balkana bili su Bojan Vučković iz Srbije 2009. u bugarskom Plevenu i Kristijan Joanu iz Rumunije 2010. godine u Beogradu.