sreda 20. jul 2011.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Karadžić objasnio kako je Pazar ušao u Super ligu

Karadžić objasnio kako je Pazar ušao u Super ligu

BEOGRAD  - Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić poslao je pisma predsednicima dva kluba, Slavku Puvači iz Inđije i Rasimu Ljajiću iz Novog Pazara, u kojima je naveo zašto su Novopazarci izabrani da popune poslednje mesto u Super ligi, nastalo odustajanjem beogradskog BASK-a.

On je Puvači poručio da je Novi Pazar dobio mesto u najvišem rangu srpskog fudbala "prvenstveno iz razloga što je u danima po završetku prošle sezone došlo do svojevrsne fuzije između BASK-a i Novog Pazara".
- BASK se našao u izuzetnim finansijskim problemima i očigledno su verovali da u spajanju s Novim Pazarom mogu da bar delimično pronađu izlazak iz krize- dodao je Karadžić u pismu objavljenom na sajtu FSS.
Predsednik FSS je u pismu čelniku Novog Pazara Rasimu Ljajiću, između ostalog, naveo da taj klub "ima obavezu da ispuni infrastrukturne i ostale uslove" predviđene za takmičenje u Super ligi.

Karadžić je dodao da će svi u Novom Pazaru "izuzetnim profesionalnim angažmanom učiniti sve u cilju dalje ekspanzije kluba, njegovog takmičarskog napretka, ali i doprineti afirmaciji fudbala u tom delu Srbije".
Izvršni odbor FSS je na sednici 11. jula doneo odluku da upražnjeno mesto u Super ligi, nastalo odustajanjem beogradskog BASK-a popuni Novi Pazar, koji je prošlu sezonu završio kao treći na tabeli Prve lige.

Inđija je ispala iz najvišeg ranga takmičenja, pošto je prvenstvo završila na pretposlednjem mestu.
BASK je odlukom IO FSS prebačen u treći stepen takmičenja - Srpsku ligu.
Pored Novog Pazara, u Super ligu se plasirao i Radnički iz Kragujevca, koji je bio drugi na tabeli u Prvoj ligi.