sreda 20. jul 2011.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Dao gol petom, Katanec ga izbacio napolje

Dao gol petom, Katanec ga izbacio napolje

EL AIN - Zanimljiv događaj odigrao se pri kraju prijateljske utakmice u El Ainu, u kojoj je tim Srećka Kataneca UAE pobedio Liban sa 6:2.

Gol petom na meti kritika

Fudbaler Ujedinjenih Arapskih Emirata Dijab Avana koji je u prijateljskom meču sa Libanom, dao gol petom iz jedanaesterca, najverovatnije će biti kažnjen zbog nepoštovanja protivnika, preneli su mediji u toj zemlji.

Menadžer selekcije UAE Rešid ocenio je da bi Avana zbog nepoštovanja i potcenjivanja protivnika trebalo da bude kažnjen.
- Ovo nije trebalo da se dogodi. Ne možemo da prihvatimo da se bilo ko u timu potcenjivački odnosi prema protivniku-  rekao je Rešid.

Za senzaciju pobrinuo se mladi igrač domaćih, koji je udarac s bele tačke izveo- petom. Iznenađeni golman gostiju nije ni pokušao da reaguje, sve dok lopta nije ušla u gol.

Međutim, radost strelca nije dugo trajala, jer ga je slovenački trener i nekadašnji igrač Partizana odmah posle pogotka izbacio iz igre. Nije pomogla ni činjenica da ga je u igru uveo samo tri minuta pre penala.

- Bio sam zgranut njegovom neozbiljnošću. Nije mi bilo drago kad sam shvatio šta će da uradi. Protivnika  moramo da poštujemo. Nikad ne znaš gde će ti se takva zvrčka da vrati. Dijab je još mlad i u istom trenutku  je shvatio da je pogrešio. Ja ipak samo želim da prema protivniku iskazuje više poštovanja: i na terenu i izvan njega- rekao je Katanec.