nedelja 20. jul 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Počelo mešetarenje!

Smederevci rezignirani odlukom FSS da Banat ostane u Superligi

Počelo mešetarenje!

Sramota! Žalićemo se UEFA i FIFA kako bismo zaštitili svoja prava. Umesto da počnu da rade i donesu promene u srpski fudbal, naši funkcioneri samo mešetare i spletkare. Kreiraju ligu po sopstvenim željama, a kako su krenuli, već sada će nam podariti novog šampiona, kaže direktor „oklopnika“ Goran Bogdanović

Samo tri dana po ustoličenju nove „fudbalske vlade“, srpski fudbal je „popio“ još jednu šamarčinu od koje će mu obraz dugo brideti. Novi saziv IO FSS odlučio je da umesto Mladosti iz Lučana, koja je istupila iz Superlige, naredne sezone u eliti nastupa Banat, a ne Smederevo, ekipa koja je sezonu završila ispred Zrenjaninaca na tabeli!? Ova odluka je donesena na osnovu člana 33 pravilnika o takmičenju, koji je veoma neprecizan i ostavlja čelnicima FSS pravo da svojevoljno odlučuju u ovakvim situacijama.

Da apsurd bude veći, u eliti će dogodine igrati tim koji nije dobio licencu za evrotakmičenje, dok je Smederevo jedan od šest srpskih klubova koji su dobili pomenutu licencu, za šta je preduslov finansijska stabilnost! Takođe, Mladost iz Lučana će dogodine igrati u Prvoj ligi, a ne u Srpskoj ligi, kako je predviđeno pomenutim pravilnikom, što znači da je i Radnički iz Niša debelo oštećen ovom odlukom.

Čini se, dakle, da će Smederevo biti kolateralna šteta u izglađivanju odnosa između struje Tomislava Karadžića i Pokreta za promene, na čijem su čelu Dragan Bulić i Mirko Vučurević, koje su se do pre koji dan „klale“ za predsedničku funkciju u FSS.

GORAN JEŠIĆ: TREBALO JE DA ISPADNE BANAT!

Jedan od najvećih rivala Tomislava Karadžića, prvi čovek Inđije Goran Ješić, ne podržava odluku da se Banat ostavi u eliti umesto Smedereva.
- Za ovu odluku sam saznao iz novina. Iako je predsednik Banata Mirko Vučurević bio naš kandidat, jasno mu je bilo stavljeno do znanja da Banat mora da igra Prvu ligu. Tako nalaže sportska logika, ali i statut FSS, koji dođe kao fudbalski ustav. Inđija je doživela sličnu sudbinu prošle godine, kada je apatinska Mladost, umesto u treću, otišla u drugu ligu, iako je to mesto nama pripadalo. Tadašnji čelnici su se pozvali na neki glupi, niži pravni akt, koji im je omogućavao korupciju, a odnosi se na decentralizaciju. Nema sumnje, Smederevci su oštećeni, ali i Radnički iz Niša, koji je morao da ostane u Prvoj ligi, dok su Lučanci morali da se presele dva ranga niže, u Srpsku ligu - jasan je Ješić.                    P. V.

Odluku IO FSS o popuni Superlige u Smederevu su dočekali sa nevericom. Čelnici kluba sa Dunava napominju da su tvrdnje čelnika FSS da grad Smederevo i sponzor „Ju-Es stil“ ne stoje iza kluba - budalaština.

- Sramota! Žalićemo se UEFA i FIFA kako bismo zaštitili svoja prava. Umesto da počnu da rade i donesu promene u srpski fudbal, naši funkcioneri samo mešetare i spletkare. Kreiraju ligu po sopstvenim željama, a kako su krenuli, već sada će nam podariti novog šampiona - razočarano je rekao za Glas direktor Goran Bogdanović.

FK Smederevo će tražiti od IO FSS da preispita svoju odluku o popuni Superlige i tražiće zakazivanje vanredne Skupštine FSS. U Smederevu su ogorčeni i pitaju predsednika Tomislava Karadžića zašto nije prihvatio mišljenje pravne komisije, kao i stav generalnog sekretara Zorana Lakovića, koji je jasno poručio da Smederevci imaju apsolutni prioritet u popuni Superlige. Vrlo brzo očekuje se oglašavanje predstavnika grada Smedereva i sponzora „oklopnika“.

Ključne reči: