nedelja 20. maj 2012.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Odbojkaši Srbije pobedili Japan sa 3:2

Odbojkaši Srbije pobedili Japan sa 3:2

HAMAMACU - U trećem kolu A grupe Svetske lige za odbojkaše reprezentacija Srbije savladala je jutros u Hamamacuu selekciju Japana sa 3:2 (22:25, 25:21, 25:27, 25:19, 15:12).

Utakmica je odigrana u Hamamacu Areni pred 2.500 gledalaca, a sudili su Italijan Fabricio Saltalipi i Dong Vok Jo iz Južne Koreje.

Posle prvog, od četiri turnira Svetske lige, a uoči interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2012 koje će biti održane u Tokiju od 1. do 10. juna, selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković može biti zadovoljan.

Njegovi izabranici izgubili su samo od Rusije (2:3), dok su protiv Kube (3:1) i jutros protiv Japana (3:2) nagovestili da bi iz Tokija mogle da stignu dobre vesti.

U meču punog preokreta, u kojem su gubili sa 1:0 i 2:1, srpski odbojkaši pokazali su karakter u važnim momentima i apsolutno zaslužili pobedu. Više od pobede, međutim, raduje činjenica da odbojkaška Srbija ima budućnost.

Pre svih u Aleksandru Atanasijeviću i Urošu Kovačeviću koji su protiv Japana igrali kao da su starosedeoci u nacionalnom timu. U važnim trenucima nisu bežali od odgovornosti što samo može da raduje Kolakovića, ali i saigrače čije su poverenje, bez sumnje, već stekli.

Evidentno je, takođe, da su linije tima počele da se uigravaju i da je Srbija u Hamamacuu igrala mnogo bolje nego na kvalifikacionom turniru u Sofiji. Preostalo je još deset dana "glazure" do početka interkontinentalnih kvalifikacija sa kojih bi, ako sve bude teklo po planu, valjalo očekivati plasman naših odbojkaša na Olimpijske igre u Londonu.