utorak 20. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Slično Partizanu, Zvezda očekuje smanjenje kazne

UPRAVA "CRVENO-BELIH" NAJAVILA ŽALBU NA ODLUKU DISCIPLINSKE KOMISIJE

Slično Partizanu, Zvezda očekuje smanjenje kazne

Generalni sekretar "crveno-belih" Andrija Kleut očekuje da će i njegovom klubu u drugostepenom postupku biti smanjena kazna kao što se to dogodilo zimus u slučaju Partizana.

"Marakana" zaključana do jeseni! Pucanje na severnoj tribini kada je ranjen navijač Igor Vrević stajaće Crvenu zvezdu igranja pet mečeva pred praznom "Marakanom". Kaznu je odredila Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije Slobodan Pajović, a "crveno-beli" najavljuju žalbu na njegovu odluku ističući da su prestrogo sankcionisani.

U saopštenju, disciplinska komisija je ocenila "da je FK Crvena zvezda, kao domaćin i organizator polufinalne kup utakmice sa OFK Beogradom, objektivno odgovoran za unošenje pirotehničkih sredstava i vatrenog oružja na tribinu stadiona. Komisija je uzela u obzir posledicu izvršenog prekršaja, ali je imala u vidu i olakšavajuće okolnosti da je FK Crvena zvezda preduzeo odgovarajuće mere obezbeđenja u nameri da spreči nerede na stadionu, kao i da su FK Crvena zvezda i navijačka grupa 'Delije' osudili navedeni prekršaj i od istog se ogradili", piše u saopštenju.

Generalni sekretar "crveno-belih" Andrija Kleut očekuje da će i njegovom klubu u drugostepenom postupku biti smanjena kazna kao što se to dogodilo zimus u slučaju Partizana.
- Crvena zvezda je svesna svoje zakonske odgovornosti kao organizator utakmice i svesna je da je morala da bude kažnjena, ali svima pa i članovima Komisije je bilo jasno da smo uradili sve po zakonu, odnosno da ne postoji radnja koju smo propustili da uradimo, a koja je mogla bude učinjena kako ne bi došlo do incidenta. Nadam se da su članovi disciplinske komisije imali u vidu i sportske posledice ovakve odluke. Crvena zvezda neće do kraja prvenstva svoje tri utakmice koje igra kao domaćin igrati pred svojom publikom što znači da će biti hendikepirana u odnosu na druge klubove a pre svega na svog najbližeg konkurenta u borbi za titulu prvaka države. Naravno, Zvezda nastavlja svoj pohod i trudićemo da nas i ovakve stvari ne poremete na putu kojim smo krenuli prošlog leta - naveo je Kleut.

Zbog propusta u organizaciji drugog polufinala meča Lav Kup Srbije između Partizana i Vojvodine, kažnjena su oba kluba sa po pola miliona dinara. Akterima se stavlja na dušu to što su navijači oba kluba obilato koristili pirotehniku tokom meča, dok su gosti uspeli da bačenom bakljom povrede fotoreportera FK Vojvodine koji se nalazio na atletskoj stazi.