utorak 20. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Mikecu srebro na Svetskom kupu u Pekingu

Mikecu srebro na Svetskom kupu u Pekingu

PEKING - Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec osvojio je danas na Svetskom kupu u Pekingu srebrnu medalju u disciplini vazdušni pištolj, pogodivši ukupno 685,9 krugova.
Zlatna medalja je pripala Amerikancu Darilu Sarenskom, koji je za svega 0,3 kruga "umakao" Mikecu, dok je bronzu osvojio Rus Vladimir Isakov sa 685,5 krugova.
Mikec je u finale ušao sa drugim rezultatom iz osnovnog gađanja (585 krugova), iza Isakova koji je čekao završnih deset hitaca kao najbolji sa 587 krugova i Sarenskog sa 583 kruga.

U finalu je Mikec bio solidan uz samo tri "devetke", ali mu je zlato izmaklo za dlaku zbog izuzetne serije američkog takmičara koji je iz deset pokušaja nanizao devet "desetki".
Isakov je kiksnuo čak pet puta, "ubivši" četiri devetke i jednu osmicu i završio je na trećem mestu.
- Presrećan sam zbog ove medalje. Plej-of je bio pun obrta, odlučivale su nijanse i bolja koncentracija u završnici. Meni je ovo strelište srećno, gađao sa na njemu u finalu Olimpijskih igara i zauzeo sedmo mesto malokalibarskim pištoljem. Prošle godine sam bio osmi MK pištoljem na Svetskom kupu, a 2008. na Studentskom šampionatu sveta, osvojio sam ekipnu bronzu- rekao je Mikec.
Drugi srpski reprezentativac Andrija Zlatić zauzeo je 16. mesto u konkurenciji 67 strelaca sa 579 krugova. Za finale su mu nedostajala tri kruga.

Stevan Pletikosić je osvojio 15. mesto u gađanju malokalibarskom puškom 60 metara ležeći pošto je upucao 594 kruga, dva manje nego što je bilo potrebno za finale. Isti rezultat zabeležio je i Nemanja Mirosavljev na 17. mestu, dok je Milenko Sebić bio 36. sa 591 krugom.
Zlato je osvojio Džozef Hajn iz SAD sa 702,2 kruga, srebro je pripalo Nemcu Heniju Junhajnelu (701,9), a bronza još jednom Amerikancu Eriku Aptagrafu (701,2).
Četvrtog dana Svetskog kupa u Pekingu na strelište će srpske takmičarke u disciplini MK puška trostav, tri puta 20 metaka: Andrea Arsović, Ivana Maksimović i Aranka Binder, kao i Jasna Šekarić i Zorana Arunović u gađanju vazdušnim pištoljem.