utorak 20. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Formula 1 u Staroj Pazovi

VOJVOĐANSKA OPŠTINA I STEFAN GP GRADE STAZU ZA AUTO I MOTO TRKE

Formula 1 u Staroj Pazovi

Našu nameru da sarađujemo sa kompanijom AMCO iskazaćemo potpisivanjem protokola, dok će ugovor morati da sačeka stvaranje zakonskih uslova za izgradnju jednog takvog objekta kao što je staza za Formulu 1.

Zujaće u Pazovi ko u Monci! Kompanija AMCO, koja u vlasničkom odnosu drži Stefan GP - prvu Formula 1 ekipu sa ovih prostora, pokrenuće zajedno sa opštinom Stara Pazova staru priču o izgradnji staze za auto i moto trke. Dve strane će u četvrtak potpisati protokol o saradnji, a zatim će, kada se steknu zakonski uslovi, ispuniti želju mnogim zaljubljenicima u auto-moto sport o stvaranju uslova za trke najbržih svetskih četvorotočkaša i dvotočkaša na tlu Srbije.
Gradonačelnik Goran Jović otkriva šta će se sve izgraditi na prostoru novog sportskog kompleksa u ataru Stare Pazove.
- Našu nameru da sarađujemo sa kompanijom AMCO iskazaćemo potpisivanjem protokola, dok će ugovor morati da sačeka stvaranje zakonskih uslova za izgradnju jednog takvog objekta kao što je staza za Formulu 1. Verujem da će cela Srbija imati koristi od kompleksa za takmičenje, a očekujem da najveću korist izvuče moja opština i sugrađani - priča Jović i dodaje:

Fudbaleri neće čuti buku
Sportski centar FSS, koji se nalazi u završnoj fazi izgradnje, neće čuti zujanje formule 1, iako se nalaze na teritoriji iste opštine.
- Neće fudbalere uznemiravati zvuk motora, jer postoje standardi koji se moraju poštovati prilikom izgradnje. Pravila ne dozvoljavaju da buka ugrožava stanovnike, pa ste strane neće biti problema ni za naše reprezentativce kada se budu pripremali za važne mečeve. Inače, uskoro nas očekuje aukcija za deset hektara u komšiluku sportskog centra. Interesovanje je veliko, jer investitori znaju da je blizina fudbalskog centra pogodna za otvaranje šoping mola ili hotela
 


- Predviđamo da centar srpskog auto-moto sporta smestimo na prostoru od 90 do 120 hektara. Dužina staze biće 3,5 kilometara, centralna tribina imaće oko 20.000 mesta, a izgradiće se i tehnološki park gde će se proizvoditi bolidi. Ne treba da naglašavam da je staza prvi uslov da razmišljamo o dolasku Formule 1 u Srbiju. Ukoliko dođu, postaćemo privlačna lokacija za turiste, a to, opet, donosi nova radna mesta i bolji standard građanima Stare Pazove i okoline.