ponedeljak 20. februar 2012.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Skupština Partizana u slavu Dragana Đurića

Skupština Partizana u slavu Dragana Đurića

BEOGRAD- Dugo očekivana redovna sednica Skupštine fudbalskog kluba Partizan održana je,  ali bez predstavnika opozicije, kao i bez biznismena Miroslava Bogičevića, koji se poslednjih dana u medijima spominjao kao mogući protivkandidat aktuelnom predsedniku Draganu Đuriću.

Na sednici je bilo prisutno 48 od 64 delegata, među kojima su i predsednik FSS Tomislav Karadžić, zatim predsednik JSD Partizan Dušan Vujošević, zatim ministar Rasim Ljajić, Savo Milošević, Ljubiša Tumbaković...

Među delegatima nema "opozicionara" Nenada Bjekovića, Slavka Drljače, Marka Vjetrovića....

"Već danima stvara se destruktivna atmosefra oko ove Skupštine. Upravni odbor i ja izloženi smo manipulacijama u medijima, a sve to čini grupa ljudi koja zarad neke ljubomore i ličnih interesa želi na nasilan način da preuzme klub", rekao je predsednik crno-belih Dragan Đurić.

On je iskoristio priliku da tih četiri-pet članova Skupštine koji se nisu pojavili upita.

"Osvojili smo sedam od osam mogućih trofeja, napravili finansijski plus, povećali plate zaposlenima. Zar je trebalo da osvojimo jedan trofej i napravimo minus od 10 ili 15 miliona", poručio je Đurić.

Potpredsednik Partizana Branko Ružić rekao je da "nema potrebe za vanrednim izborima".

"To ne bi bilo pragmatično u ovom trenutku", rekao je Ružić.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da je Skupština pravo mesto da se rešavaju problemi, dok je Dušan Vujošević istakao da u slučaju da klub bude imao loše rezultate "neće biti kriv trener Avram Grant, nego oni koji su izazvali krizu".

Na kraju sednice Skupština je izglasala puno poverenje aktuelnom rukovodstvu i predsedniku Đuriću.

Pljuvačina po Bjekoviću, Milošević bez komentara

Članovi skupštine FK Partizan Milutin Šoškić, Milan Obućina, Branko Ružić i Ratomir Babić istakli su da je bivši sportski direktor Partizana Nenad Bjeković pokušao da preko privrednika Miroslava Bogićevića ponovo preuzme vođenje kluba. Jedini protivkandidat Đuriću na prošlim predsedničkim izborima u FK Partizan, Savo Milošević, nije želeo novinarima da odgovara na pitanja posle današnje sednice Skupštine. "Nikada do sada nisam komentarisao, pa necu ni ovaj put", rekao je on. Mediji u Srbiji prethodnih dana pisali su da bi na današnjoj skupštini moglo da bude izglasano nepoverenje predsedniku Draganu Đuriću i njegovim saradnicima, a da bi klub potom mogao da preuzme vlasnik kompanije "Farmakom" Miroslav Bogićević.