petak 19. novembar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Pižonu laknulo posle uspeha u Sofiji

Pižonu laknulo posle uspeha u Sofiji

STARA PAZOVA - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović Pižon izjavio je danas da se ne treba zanositi pobedom protiv Bugarske u prijateljskoj utakmici, ali je ocenio da je taj rezultat važan zbog mira u ekipi.

- Bila nam je potrebna ova pobeda da bismo malo smirili atmosferu, ne u reprezentaciji, nego oko nje. Daće nam mir da možemo hladne glave da prezimimo i sačekamo nastavak kvalifikacija u martu - rekao je Petrović novinarima u Staroj Pazovi.

U utakmici u Sofiji, u kojoj je jedini pogodak postigao Nikola Žigić, za nacionalni tim Srbije debitovala su petorica igrača.

- Drago mi je što i novinari misle da su debitanti dobro igrali. Svi oni su videli da mogu da igraju za reprezentaciju i to bi trebalo da im bude podstrek. Imaju pet meseci da se dokazuju u klubovima i ako nastave dobro da rate, vrata su im otvorena - zaključio je Petrović.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić bio je zadovoljan što je, posle određenih turbulencija, reprezentacija zabeležila prvu pobedu pod novim selektorom.

- Zadovoljan sam što je 'osvežena' reprezentacija igrala dobro i pobedila prvi put s novim selektorom, ali i zato što je utakmici prisustvovao i selektor mlade reprezentacije Aleksandar Janković, čime je prevaziđen i izvestan antagonizam između dve selekcije - kazao je Karadžić.