nedelja 19. oktobar 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Sa oca na sina

PAOLO MALDINI NAJAVLJUJE ZAVRŠETAK KARIJERE NA KRAJU SEZONE

Sa oca na sina

Legenda Milana Paolo Maldini izjavio je kako je potpuno siguran da će na kraju ove sezone završiti igračku karijeru. Bivši reprezentativac Italije je celu karijeru proveo u Milanu, za koji je ostvario preko 600 nastupa u Seriji A, osvojivši nebrojeno trofeja tokom 24 godine uspešne karijere. U četrdesetoj godini Maldini je rešio da se povuče, pošto kaže da njegovo telo ne može da odgovori zahtevima italijanske lige.Kapiten kluba će okačiti kopačke o klin.

- Potpuno sam siguran. Prestajem da igram fudbal. Neću se premišljati oko ove odluke. Želim da ostanem u fudbalu, ali ne na terenu. Želim da prepustim kapitensku traku Masimu Ambroziniju, on je prvi sledeći igrač u timu koji je posle mene započeo karijeru u Milanu-rekao je Maldini.

DRES KRISTIJANU

Čuveni dres Paola Maldinija sa brojem tri biće penzionisan, s klauzulom da će biti na raspolaganju njegovom sinu Kristijanu ukoliko jednog dana bude zaigrao za „rosonere“

Legendarni štoper se osvrnuo i na to što nikada nije osvojio „Zlatnu loptu“.
- Bilo bi lepo da sam osvojio tu nagradu, ali nisam se za taj trofej borio cele svoje karijere. Nikada ga ne bih menjao za Skudeto ili Ligu šampiona. Moje viđenje fudbala je da se pobeđuje sa ekipom. Jedino za čim iskreno žalim je što nikada nisam igrao zajedno sa Dijegom Maradonom-rekao je kapiten Milana.

Komentari

Ako ti i sin dobije mesto u timu kao ti, tj. preko tate, bolje da i ne igra fudbal. Da si znao da igras fudbal, ne bi celu karieru gulio beka.

alo Ned ne tupi molim te...kritika za moderatora sto je objavio ovako jedan glup komentar...