nedelja 19. oktobar 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Maradona na sedmom nebu

FUDBALERI ARGENTINE OSTALI BEZ SELEKTORA

Maradona na sedmom nebu

Legenda svetskog fudbala Dijego Armando Maradona preporučio se za novog selektora Argentine, posle ostavke Alfija Bazilea. On je izrazio spremnost da preuzme nacionalni tim, iako je svestan da nema baš mnogo trenerskog iskustva. Ipak, Maradona smatra da bi javnost mogla da ga podrži na putu do klupe argentinskog tima, budući da je jedan od najomiljenijih igrača u istoriji.

- Za mene bi selektorsko mesto bilo sedmo nebo. To je posao koji svako želi, a ja bih bio oduševljen kada bih uspeo da dobijem taj posao. Ipak, svestan sam da ima još kandidata i veoma ih poštujem, jer su u pitanju vrhunski treneri koji su zaslužili takvu šansu - rekao je Maradona.

On će u trci za selektorsku fotelju imati bivše igrače Karlosa Bjankija i Dijega Simeonea, ali i mnogo ozbiljnije i iskusnije trenerske „vukove“ poput trenera mlade selekcije Argentine, Serhija Batistu, koji je osvojio zlato na Olimpijadi u Pekingu, odnosno Mihela Angela Rusoa, šefa stručnog štaba vodeće ekipe argentinskog šampionata San Lorenca. Čelnici Fudbalskog saveza Argentine izjavili su kako je Maradona autsajder u trci za selektora, ne zbog nedostatka trenerskog iskustva, već zbog lošeg načina života i problema sa drogom.