utorak 20. jul 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Stranac uzburkao vodu u srpskom tekvondu

Stranac uzburkao vodu u srpskom tekvondu

Izbor Nemca Edmunda Šrama na mesto prvog čoveka ovog sporta naišao je na negodovanje predstavnika pojedinih klubova i regionalnih saveza. Predsednik TK Zemun Cvjetko Stevanović i čelnik TS Beograda Šejn Maglić pitaju se kako stranac može da vodi nacionalni savez i da li će nas u međunarodnim forumima zastupati kao što se to od njega očekuje.

Oni dodaju da je Šram izabran na sednici na kojoj nije bilo kvoruma i izražavaju sumnju u to na koji način će biti utrošeno 90.000 evra koje će Nemac dati tokom četvorogodišnjeg mandata.
- Uputili smo pismo na adrese Ministarstva sporta, Sportskog saveza Srbije i drugih relevantnih institucija od kojih tražimo da se izbor poništi i da se preispita rad generalnog sekretara Saveza Zorana Ćendića, koji je i sazvao sednicu Skupštine ne obavestivši sve članove. Očekujemo da se do jeseni ustanovi privremena uprava nad Tekvondo asocijacijom Srbije do izbora novog predsednika - kažu Stevanović i Maglić, dok s drug strane prozvani generalni sekretar TAS Zoran

Ćendić bar za sada opovrgava sve optužbe...
- Uvek pitamo one iznad šta da radimo kada su u pitanju tako krupne stvari. Tako smo uradili i sada i imamo mišljenje da stranac može da bude predsednik - rekao je gensek TAS.