subota 19. maj 2012.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Vidovito prase prognozira na EP u fudbalu!

Vidovito prase prognozira na EP u fudbalu!

KIJEV - Jedno ukrajinsko "ekstra vidovito" prase prognoziraće rezultate utakmica na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u fudbalu u Ukrajini i Poljskoj, kao što je to radila slavna hobotnica Pol na Mundijalu 2010, saopštila je kancelarija gradonačelnika Kijeva.

Reč je o "pravoj ukrajinskoj svinji, proročici koja poznaje sve finese fudbala", tvrde u saopštenju predstavnici ukrajinske prestonice.

Prase, predstavljeno kao "nerast-prorok jedinstven u svom žanru", imaće počasno mesto u centru Kijeva, odakle će svakog dana u 16 časova prognozirati rezultat naredne utakmice, kaže se u saopštenju, ne navodeći način na koji će životinja saopštavati svoja "proročanstva".

Pol je postao najslavnija hobotnica na svetu tako što je predvideo rezultate utakmica nemačke reprezentacije u vreme Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010, kao i ishod meča i reprezentacija Španije i Holandije u finalu.

Pol, koji je u međuvremenu uginuo, svoja predviđanja je saopštavao tako što je birao hranu iz kutije sa bojama pobedničke ekipe.